Iğdır Üniversitesin’de “Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Alanlarında Literatür Tarama” Eğitimi Verildi

Tarih : 2019-02-19 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’de “Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Alanlarında Literatür Tarama” Eğitimi Verildi

         Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Alanlarında Literatür Tarama" eğitimi düzenlendi. Eğitime konuşmacı olarak, Information Services (EBSCO) firma temsilcisi Mehmet Can Soyulmaz katıldı. 
 

           Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Ziraat Fakültesi Amfi 3’te düzenlenen ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Mehmet Can Soyulmaz, "Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Alanlarında Literatür Tarama” teknikleri hakkında önemli bilgiler verdi. Soyulmaz, akademik personellerin Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında hızlı güvenilir kaynaklara nasıl erişeceğini ve kendi alanlarında geniş bir literatür taramasını nasıl yapabileceklerini, abone olunan veri tabanlarını nasıl daha etkin kullanabilecekleri ile ilgili bilgiler akardı. 
        “Akademik Araştırmalar Artık Daha Kolay” 
         Veri tabanlarının kapsam ve özelliklerini de anlatan Soyulmaz, bununla beraber EBSCO firmasının akademik araştırmaların daha kolay ve etkin gerçekleştirilmesi için gerekli ipuçlarını akademisyenlere aktardığını, TUBİTAK ULAKBIM’in EKUAL lisansı kapsamında sunulan Taylor&Francis yayınevinin İçeriğini tanıttı ve burada Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri alanındaki yayınların nasıl bulunabileceği konusunda ipuçları verdi. 
Soyulmaz, Son olarak akademisyenlere GOBI Kütüphane Çözümleri aracılığıyla yayınların, kütüphaneye nasıl tavsiye edilebileceğini canlı olarak sistem üzerinden gösterdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.