Iğdır Üniversitesine Oryantasyon Gezisi Düzenlendi

Tarih : 2019-02-23 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesine Oryantasyon  Gezisi Düzenlendi

          Yaycı 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu, Türkçe Öğretmenleri Mukadder Ertürk eşliğinde Üniversitemize Oryantasyon gezisi düzenledi.
           Ziyaret kapsamında öğrencilere, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Bitki Koruma Bölümü ve Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) hakkında bilgiler verilerek laboratuvarlar gezdirildi.

          Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Ünal, öğrencilere Tarımsal Biyoteknoloji hakkında bilgiler vererek günümüzde biyoteknolojinin önemini aktardı. Bitki Koruma Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mesude Figen Dönmez de öğrencilere bitki korumanın ne anlama geldiğini ve bitki korumanın önemini anlattı.
Daha sonra ALUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Şimşek tarafından ALUM hakkında genel bilgiler alan öğrenciler, araştırma merkezi bünyesinde bulunan laboratuvarlar ve cihazlarla ilgili bilgilendirildi. Son olarak Dr. Öğr. Üyesi Kaan Hürkan’ın ALUM bünyesindeki “Biyoteknoloji” laboratuvarı hakkında bilgiler vermesi ile Oryantasyon etkinliği sona erdi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası