Rektör Alma’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Tarih : 2019-03-20 / Kategori : Duyurular

Rektör Alma’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

           Bugün, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyoruz. Balkan savaşları ve Birinci Dünya Savaşı’ndan yorgun ve bitkin bir halde çıkan Türk Milleti’nin vatanını savunmadaki kararlılığının göstergesi olan Çanakkale Zaferi tüm Dünyaya örnek olmuştur. İki asır süren yenilgilerden sonra bu zaferle askeri ve siyasal varlığını bir kez daha kanıtlamıştır.
 

Tarihe altın harflerle yazılan bu zafer, birbirinden ayrılamayacak büyük bir milletin çocuklarının tek vücut olarak bir araya geldiğinde neleri başarabileceğini, kadim milletimizin el ele verince imkânsızın bile nasıl üstesinden gelinebileceğini göstermiştir. Çanakkale savunması hem Türkiye’nin İslâm dünyasındaki saygınlığını arttırmış, hem de sömürge altındaki milletlere milli kurtuluş fikrinin uyanışında etkili olarak Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle “Türk milletinin eseri” olan İstiklal Marşımıza da ilham kaynağı olmuştur. Dolayısıyla sonsuza kadar istifade edebileceğimiz bir ilham kaynağı olan Çanakkale ruhunun canlı tutulması için Çanakkale Zaferi’nin yeni nesillere aktarılması büyük bir önem arz etmektedir.
Milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen vatanını koruyacağını gösteren Çanakkale Zaferimizin yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere azim, inanç ve fedakârlıkla mücadele eden gazilerimizi ve gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA 

Rektör

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.