BELEDİYE  BAŞI BOŞ KÖPEKLERİ İTLAF EDİYOR

Tarih : 2008-10-22 / Kategori : Genel Haber

    Başı  boş köpekler İl Belediyesi tarafından silahla ve zehirlenerek itlaf ediliyor. Iğdır belediyesi zabıtalarının zehirlediği ve bayıltıcı iğne ile vurulan köpekler daha ölmeden belediye çöp arabasına atılarak presleniyor.
 

Vali Konağı yolunda bayıltılan bir köpek ölmediği için çöp arabası üzerinden geçerek hayvanı ezdi. Daha sonra çöpcüler hayvanı çöp arabasına atarak preslediler.
            Olaya şahit olan vatandaşların tepki göstermesi üzerine  çöpçüler “zabıta yeterince zehir vermediği için köpekler geç ölüyor bunun için yapacak bir şey yok suç zabıtanın biz toplarız." dediler. Vatandaşlarda, "Bu tür ölümlere bir son verilmesi gerekir. Hayvanlarının böyle üreyerek çoğalmalarını önlemek ve bu çoğalmanın netice sinde de acımasızca katledilmesine meydan vermemek için en güzel çözüm yolu, onları toplum içerisinden uzaklaştıra, cak, zarar vermelerini engelleyecek bir ortamda barınmalarının sağlanmasıdır. Bunun için hayvan barınağı yapılmalıdır. Maalesef ilimizde hayvan koruma barınağı yok" dediler.  
        Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri de “olaydan haberimiz yok çöpçüler,  öldü diye çöp arabasına köpeği atmışlardır" şeklinde konuştular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.