HAC YEMEKLERİ BAŞLADI

Tarih : 2008-10-22 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır da yıllardan beri süregelen gelenek hala devam ediyor. Hacca gidecek olan insanlar, maddi durumlarına göre komşu, akrabala ve dostlarına helallık yemeği veriyor.
     

       Bu sene hacca gidecek olan Iğdır'ın tanınmış esnaflarından ve eski Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydın ve eşi de tanıdıklarına hac yemeği verdi.
       Yaklaşık 1000 kişiye Bahu düğün salonunda verilen hac yemeğine esnaflar ve vatandaşlar katıldılar. Hasan Aydın, "Bu hac yemeği yıllardır süren bir gelenek benimde  belli bir çevrem var .. Onlarla görüşerek helâllık almam gerekirdi gelen dostlarımıza teşekkür ederim ihsan olarak böyle bir yemeği verdim" dedi. Iğdırlı hacılar 3 Kasım günü hac yolculuğuna başlayacak.
          Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hoca Hüseyin Yeşil 'de  Kuran-ı kerim okuduktan sonra yaptığı açıklamada hac yemeği vermenin bir gelenek olduğunu belirterek bu gelenek yıllardır sürüyor. Hacca gidenler yıllardır bir arada yaşadığı dostlarından helallık almak için bu yemeği verirler. Allahın evine herkesten helallık almış olarak gitmek isterler" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.