III DÖNEM İL KORDİNASYON TOPLANTISINDA ALINAN KARARLARI

Tarih : 2008-10-24 / Kategori : Genel Haber

Vali S. Saffet Karahisarlı ” Valilik toplantı salonunda III Dönem il koordinasyon toplantısın da dile getirilen sorun ve darboğazlar yatırım projelerine yeterli ödeneğin verilmemesi, Nitelikli personel ihtiyacı, Araç-gereç, malzeme ve makine sorunu dile getirildi.

Vali Karahisarlı toplantıda alınan kararları açıkladı. ”Iğdır'ın enerji,  içme  suyu ve  sulu  tarım alanlarındaki  sorunlarına  çözüm getireceğine inanılan ve Iğdır için birinci derecede önemli projelerden olan  Ünlendi Barajı Projesinin 2009 yılı Yatırım programına alınabilmesi ve yeterli miktarda ödeneğin ayrılması için Devlet Planlama Teşkilatına teklifte bulunulmasına; Ünlendi Barajı Projesinin bulunduğu alandaki arazi kamulaştırma ödenek bedelleri sorunun çözülmesi için Devlet Planlama Teşkilatına Teklifte bulunulmasına; (Koordinasyon : DSİ 24.Bölge Müdürlüğü)
    Doğu Iğdır Ovası Sulama Kanallarının iyileştirilmesi ile arazi toplulaştırma çalışmaları için gerekli olan çalışmaların başlatılmasına; Erozyonun önlenebilmesi, toprak reformunun gerçekleşmesi, sulama kanallarının ve drenajların biran önce yapılabilmesi için ödenek sorunun çözümlenmesine; Tahliye ve drenaj kanalları rusu- batla dolmuş olduğundan, tabandaki zararlı' suları drene edilemez duruma gelmiştir. Doğu Iğdır Ovasındaki Tahliye ve Drenaj kanallarında toplu temizlik çalışmalarının yapılması, Pompaj sahasındaki sulama kanalları ile pompaj binasının makineli aksamlarıyla birlikte aktif hale getirilmesine; (Koordinasyon: Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü-DSİ)
    Melekli Beldesi, Taşburun Beldesi ve Karakoyunlu İlçesinde bulunan kavşaklara bariyer konulmasına,
    Yol çalışmaları esnasında alınan toprak yerlerin tesviye edilmesine ve bu yerlerin en kısa sürede ağaçlandırılmasına; (Koordinasyon :  Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü İl sÇevre  Orman  Müdürlüğü Melekli  Belediye  Bşk. Taşburun Belediye  Bşk. Karakoyunlu Belediye Bşk.)  Meyve Fidanı Üretim Projesi çerçevesinde, meyve fidanı ve sanayi tipi meyve fidanların yetiştirilmesi için üretim merkezlerinin kurulmasına; bu konuyla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları  başta olmak üzere tüm Iğdırlıların  seferber olmasına: ayrıca o kullarda öğrencilere bilgi verilmesi ve meyve fidanı yetiştirilmesi konusunda teşvik edilmesine; (Koordinasyon : Tarım-Milli Eğitim- Çevre ve Orman Müd.) İlimizde sık sık elektrik kesintileri olmaktadır. Elektrik kesintilerinin önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına; (TEDAŞ Müessese Müdürlüğü), Iğdır ili yeşil kuşak sahasının genişletilmesi için Damla Sulama Projesi yapımının hızlandırılmasına (Koordinasyon: İl Özel İdaresi İl Çevre ve Orman Müdürlüğü), Bölünmüş yol çalışmasına devam edilmesine, yolların asfaltlanmasına ve aydınlatılması işine hız verilmesine; (Karayolları 12.Bölge Müdürlüğü), Erozyonla mücadele alanlarında ilave ağaçlandırma çalışmalarının yapılmasına (Çevre ve Orman Müdürlüğü İl Özel İdaresi), Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği için ilimizde kurulacak olan MOBESE sistemine tüm kamu kurum ve kuruluşlarına destek vermesine; Toplantıda alınan kararlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında 2009 yılında yapılacak I. Dönem toplantısından önce mutlak surette Valiliğimiz İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne yazılı bilgi  verilmesine;  Karar verilmiştir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.