SERKA DESTEKLİ PROJELER İMZALANDI

Tarih : 2019-09-10 / Kategori : Genel Haber

SERKA DESTEKLİ PROJELER İMZALANDI

          İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) destekli projelerimizden “Kara Badımcan Reçeli Coğrafi İşareti” ve “İnsansız Hava Aracı (İHA) Kullanımı Eğitimi” projeleri İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU ve Serhat Kalkınma Ajansı Koordinatörü Ramazan Mutlu DOĞANER tarafından imzalandı.
        

          İlimiz Iğdır’a has ve çok eski yıllardan beri yöremizde pişirilen tadı ve lezzetiyle Avrupa sofralarını da süsleyen Kara Badımcan Reçeli (patlıcan reçeli) Coğrafi İşaretini alarak geçmişten beri yöremize özgün, yöremize has olduğunu belgelemiş oldu. Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerinin ve İlimizdeki Kamu Kurumlarının birçoğunun ihtiyaç duyduğu ve eksikliğini hissettiği İnsansız Hava Aracı (İHA) Kullanımı konusunda 36 saatlik ve 50 kursiyere verilmek üzere hazırlanan kurs da kabul edilerek imzalandı. İHA Eğitimini başarıyla tamamlayan pilot adayları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylı İHA Ticari Pilot Lisans sertifikalarını almaya hak kazanacaklardır.
          Hazırlanan projelerin imza töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU; “İlimiz için hayırlı gördüğümüz her işe imzamızı attığımız gibi bu projelerin de yöremizin hayrına ve menfaatine olduğu için bu projeleri hazırladık ve hayata geçirdik. Bundan önceki birçok projemizde olduğu gibi bu projelerimizde de desteklerini esirgemeyen Serhat Kalkınma Ajansına ve Koordinatörü Ramazan Mutlu DOĞANER’e ve emeği geçen personellerime teşekkür ediyorum. Hazırlık aşamasında olan birçok projelerimiz vardır. Zamanı geldikçe bu projelerimizi de hep birlikte harekete geçireceğiz” dedi.        

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.