Tarihçi Serdar Gündoğdu Rektör Alma’ya Kitap Hediye Etti

Tarih : 2019-12-11 / Kategori : Kültür & Sanat

Tarihçi Serdar Gündoğdu  Rektör Alma’ya Kitap Hediye Etti

               Tarihçi Serdar Gündoğdu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya nezaket ziyaretinde bulunarak çevirmiş olduğu "Karakoyunlular Akkoyunlular: İran ve Anadolu'da Türkmen Hanedanları" isimli kitabı hediye etti.
 

            Tarihçi Gündoğdu, Rektör Alma'yı makamında ziyaret ederek Muhsin Behramnejad tarafından yazılan ve Ali İçer’le birlikte Farsçadan çevirdikleri "Karakoyunlular Akkoyunlular: İran ve Anadolu'da Türkmen Hanedanları” adlı kitabı hediye etti.
             Kitapla ilgili Rektör Alma’ya bilgi veren Gündoğdu; “Karakoyunlu ve Akkoyunlu Türkmenlerinin bölgedeki hâkimiyetleri sonucunda birçok Türkmen aşiret bölgeye yerleşmiş, bunların bakiyeleri tarafından İran’da Safevî Devleti teşekkül etmiştir. Bugün Doğu Anadolu’nun bir kısmında (başta Iğdır ve Kars), İran ve Azerbaycan’da kullanılan Azerîce denilen doğu Oğuz veya Türkmen lehçesi bunlardan bize kalan önemli miraslardır.” diyerek eserin Türk ve bölge tarihi açısından önemine değindi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ise, Anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası