"Yunus Emre Anadolu Konferansları"

Tarih : 2021-10-18 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kültür merkezinde Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında ilimizde Anadolu Konferansları Yunus Emre programı yapıldı.
 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dil Kurumu (TDK), Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Valiliğimiz koordinesinde Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Vali/ Başkan H. Engin Sarıibrahim, TDK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Ersoy, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Mert, il protokolü ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlanan program konuşmaların yapılmasıyla devam etti. Vali H. Engin Sarıibrahim yaptığı konuşmada, hem tüm insanlığa ortak bir değer olarak sunulması hem Anadolu topraklarında bir kez daha hatırlanması hem de genç nesillerimize Yunus Emre’nin hoşgörü, kardeşlik, barış gibi görüşlerinin anlatılması açısından bu programların oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Vali Sarıibrahim, 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu kapsamda etkinlikler düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığına, Türk Dil Kurumuna ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna teşekkür etti.
Gençlere yaptığı tavsiyede, Türkçe’yi daha iyi anlamak ve kendini geliştirmek açısından hikaye, roman, deneme edebiyat dergilerinin çok kıymetli olduğunu belirten Vali Sarıibrahim, “Bizim romanlarla tanışmamız üniversitede oldu. Sonrasında ise romanları, denemeleri, dergileri elimizden hiç bırakmadık.” dedi. Gençlerden geleceğe dair beklentisinin olduğunu belirten Vali Sarıibrahim, gençlere verebileceği en büyük nasihatin, durmadan ve yılmadan okumaları olduğunu söyledi. 
Vali Sarıibrahim, Türkçe’nin doğru bir şekilde kullanımı açısından önünde engeller olduğunun altını çizerek, “ Bugün Türkçe’nin doğru şekilde kullanımında aklı çeldiriciler, internet, sosyal medya gibi engeller var. Ancak bu dilin gücü romanlarda, edebiyat dergilerinde gizlidir. Bilgiyi yalnız öğrenmek yetmez. Aynı zamanda bilgiyi kullanmalıyız, değerlendirmeliyiz, yorumlamalıyız, ileriye dönük fikir ortaya koymalıyız.” şeklinde konuştu.
Vali Sarıibrahim’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Osman Mert, katılımcılara “Yunus Emre” konulu konferans verdi. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.