NEVRUZ BAYRAMI KÜLTÜR SARAYINDA KUTLANDI

Tarih : 2009-03-23 / Kategori : Genel Haber

    21 Mart Nevruz bayramı ilimizde resmi olarak kutlandı. Kutlama Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyan Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı ve protokol üyeleri daha sonra Kültür sarayına geçtiler.
    

Kültür sarayında açılış konuşmasını yapan İl Valisi S. Saffet Karahisarlı, "Nevruz bayramı baharın gelişi, barışın kardeşliğin pekiştiği bir bayramdır. Bu bayram birlik ve beraberliğin pekiştiği bir bayram olmalıdır. Iğdır’da bu üçüncü bayram kutlamamdır. Her geçen gün daha büyük bir coşku ile nevruz bayramını kutluyoruz” dedi.
    Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Nevruz belgeseli izlendi.Nevruz konulu şiir, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
    Daha sonra yedilevin  ve kırmızıya boyanmış yumurta vatandaşlara dağıtıldı. Vali S.Saffet Karahisarlı, Ak parti Iğdır milletvekili Ali Güner, Garnizon komutanı M. Kurmay Albay  Ahmet Can Çevik, Baş savcı  Ali İşgören, Ağır ceza reisi Fatih Akçay, Belediye başkanı Nurettin Aras, jandarma alay komutanı Ernail Keleş, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Vali yardımcısı Mitat Gözen,  Aralık ilçesi kaymakamı Hakan Hakyemez, Milli eğitim müdürü Selahattin Şimşek, il özel idare sekreteri Ferhat Akkuş ve vatandaşlar yumurta tokuşturdular. Besti Aydeniz Kız Meslek lisesi Halk oyunları ekibi gösteri sundu. Öğretmenler korosu bir konser verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası