Iğdır'da, “59.Kütüphane Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tarih : 2023-04-04 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır'da, “59.Kütüphane Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

             Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk kütüphanesine bağlı hizmet veren Gezici Kütüphane, Iğdır Üniversitesinin Çocuk Kütüphanesini, Iğdır Ceza İnfaz Kurumunu ve köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. 
     

   Iğdır İl Halk Kütüphanesi Müdürü Öztürk Caf, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmaları anlatarak şunları kaydetti;  İlimize deprem bölgelerinden gelen depremzede öğrencilere ulaşarak onlara psikolojik destek verildi.
           Türkiye'de 1964 yılından beri mart ayının son pazartesi günü ile başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak kutlanır.
Kütüphane haftasının amacı, halkın kütüphanelerden daha iyi şekilde yararlanmasını, kütüphanecilik mesleğinin tanınmasını sağlamak, Türk kütüphaneciliğinin sorunlarını halka mal etmektir.
           Kütüphane Haftasının amacı, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek onların hayal güçlerini geliştirmek, okumayı seven ve bu sayede kendi değerlerinin farkına varan bilinçli ve azimli bir nesil yetiştirmek, geleceğe umut ve ışık olmak için farkındalık oluşturmaktır. 
          Kütüphaneler, çocuklarımıza hayatı anlama ve anlamlandırma, toplum içerisinde saygıdeğer bir yer edinme, çocuklarımızın bilgi ve kültürünü arttırma, kelime hazinesini zenginleştirme, dili kullanma becerisini güçlendirme, düşünce ve yaşam ufkunu genişletme gelecekte çocuklarımızın bakış acısını zenginleştirme, zeka seviyesini yükseltme ve daha donanımlı bir fert olmada kolaylık sağlayacaktır. 
Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak istiyorsak onları kitaplarla buluşturmalıyız. Bunun yolu zengin bir materyal koleksiyonuna sahip olan Halk Kütüphanelerinden istifade etmektir.
         Iğdır İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kültür Merkezinin 2. Katında; Çocuk Bölümü, Ödünç Kitap Servisi ve Süreli Yayınlar Bölümü olarak hizmet vermektedir. İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Gezici kütüphane il merkezine bağlı, kütüphanesi olmayan köy okullarına hizmet götürmektedir. 
İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü 250 farklı süreli yayınla ve yaklaşık 90.000 basılı, sesli, görsel, işitsel ve elektronik materyal ile okuyucularımıza hizmet vermektedir. 
Kütüphanemizde sınırsız internet erişim hizmeti 3 farklı ders çalışma salonunda tüm öğrencilerin ve kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Kütüphanemizin ders çalışma salonları haftada 7 gün sabah 08:00 ve gece 22:00 saatleri arasında açıktır. Ödünç kitap servislerimiz sadece pazar günü kapalıdır diğer 6 gün hizmet vermektedir.” şeklinde konuştu.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.