MHP'den Nevruz Yürüyüşü

Tarih : 2009-03-23 / Kategori : Genel Haber

   Nevruz yürüyüşüne resimlerdeki kalabalık MHP taraftarı katıldı. Kadınlar önde, Erkekler arkada yürüdü. Atatürk caddesindeki binalardaki vatandaşlar kalabalığa alkışlarla destek verdi... 

Iğdır  MHP  il başkanlığı tarafından 21 mart Nevruz bayramı kutlaması yapıldı.
    Binlerce kişinin katıldığı Melekli caddesi mevkiinden başlayan Nevruz yürüyüşü Atatürk caddesi Zübeyde hanım bulvarında  sona erdi.
    Erzurum Mehteran  takımı eşliğinde yapılan Nevruz yürüyüşüne  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Yılma Durak ve üç binden fazla Iğdırlı katıldı.
    Zübeyde hanım bulvarında konuşma yapan Meral Akşener “Ben ilk defa Iğdır da nevruz bayramına katılıyorum bu bayramda çok şey öğrendim neyi öğrendim sevgiyi, saygıyı, neyi öğrendim kadınların iradesini öğrendim,  neyi öğrendim birliği ve beraberliği, yumurta tokuşturdum, bereketi öğrendim. Azerbaycan’da derler ki ‘bayramınız mübarek’ bende diyorumki ‘bayramımız mübarek olsun.’ Rahmetli Elçibey derdiki ‘Garip’ ve ‘hasret’ sözü sadece Türkçede vardır. Bu millet çok zulüm görmüştür. Bu nedenle bu kelimeler sadece bizim dilimizde var. Bu bayramda dileğim odurki zalim ve zulüm bitsin, bu milletin hasreti bitsin, Iğdırlının sıkıntısı bitsin, hasreti bitsin, Iğdır da hasretin ne olduğunu gördüm ve öğrendim. 30 Mart yeni bir Nevruz olsun bayramınız mübarek olsun” dedi.
    Atilla Kaya ise “2008 ocak ayında Nevruz bayramının resmi tatil olması için bir kanun teklifi verdim. İnşallah yasalaşır da Türk dünyasında olduğu gibi nevruz bayramını tatil olarak kutlarız. Herkesin nevruz bayramını  kutluyorum son zamanlarda nevruz bayramı birtakım çevreler tarafından ayrışmanın, bölücülüğün bir bayramı haline getirilmeğe çalışıldı. Halbuki Nevruz Hun Türklerinden bu güne kadar bütün orta Asya Türk cumhuriyetlerinde milli bir bayram olarak birlik ve beraberliğin bir sembolüdür. Nevruz bir ayrışma tefrika bayramı değil birlik barış kardeşlik bayramıdır.” şeklinde konuştu.
    Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MHP Belediye Başkan Adayı Ekber Yeşil, Yılma Durak, Mikail Göleli, Gündüz Güneş, Abbas Bozyel,  ve davetliler, vatandaşlar yumurta tokuşturup oynadılar.
    Yürüyüş ve konuşmalar sonunda Mehter takımı bir konser verdi. Mehter takımıyla coşan gençler Azeri oyunlarıyla toplantıyı sonlandırdılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.