Nevruz bayramınız mübarek olsun

Tarih : 2009-03-25 / Kategori : Genel Haber

    Derneğimizin düzenlemiş olduğu 2. Geleneksel Nevruz bayramı şenlikleri Ankara da kıristal düğün ve balo salonun da bin kişilik Iğdır lı hemşerilerimizin katılımıyla coşku içinde kutlandı.
  

 Açılışında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Seyfettin Altaylı'nın Türk dünyasında nevruz bayramının anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Dernek Genel Başkanı Enver Türkoğlu misafirlere şu şekilde seslendi.
    “Kıymetli Iğdırlı hemşerilerim değerli büyüklerim cennetle müjdelenen annelerimiz ve hanımefendiler geleceğimizin teminatı sevgili gençler yarının büyükleri canlarımız çocuklarımız hepiniz derneğimizin düzenlemiş olduğu 2. geleneksel nevruz bayramı şenliklerine hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu güzel günde bir araya gelmemize vesile olan nevruz bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.
    Baharın müjdecisi olan yeni gün anlamına gelen nevruz bayramının sizlerinde bildiği üzere Türk dünyasında büyük önemi vardır. Ülkemiz de de cumhuriyetin kuruluşundan sonra gazi Mustafa Kemal Atatürk ün de etlik bağlarında nevruz çadırları kurarak kutladığı Türk’ün bayramıdır.
    Cumhuriyetin ilanından sonra uzun yıllar nevruz bayramı resmi tatil olarak kutlanmıştır. Bizlerde nevruz bayramının bundan sonraki nesillere Türk bayramı olarak aktarılması için resmi tatil ilan edilmesini arzuluyoruz.
    Çok kıymetli hemşerilerim şimdi sizlere derneğimizin kuruluşundan bu yana yaptıkları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Derneğimiz 21 şubat 2008 yılında kuruldu. Daha yepyeni bir dernekken 22 mart 2008 tarihinde yine aynı salonda birinci geleneksel nevruz bayramı şenliklerini beraberce kutlamıştık. Daha sonra derneğimize bir danışma kurulu oluşturarak bir yemek li toplantıda buluştuk. Daha sonra ramazan ayında hemşerilerimizle 450 kişilik bir iftar yemeğinde buluştuk. 14 kasım Iğdırın kurtuluşunda ise yine siz hemşerilerimizin katılımlarıyla anıtkabirde mozeleye çelenk koyarak kazım karabekir paşanın anıt mezarı ziyaret edilerek çelenk konuldu. Aynı günün akşamı sayın Prf. Doktor Ekrem Gürel hocamızın hazırladığı Iğdırın kurtuluşu ve sos yo ekonomik durumunu anlatan bir konferans hazırladık. Derneğimizin kuruluşunun yıl dönümünde ise derneğimiz binasında adını gatığ aşı günü olarak belirle diğimiz bir kutlama yaptık. Şimdi ise yine bir nevruz bayramında buluştuk. Değerli hemşerilerim sizlerden bir ricam var gelin burayı Ankaradaki Iğdır olarak görüp masalarıda evlerimiz kabul edelim kalkıp bir birimizin masalarına giderek bayramlaşıp çocuklarımıza bayramlaşma sevincini görsel olarak öğretmiş olalım. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı hepinize keşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunar iyi eylenceler dilerim. Bayramınız mübarek olsun.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.