EĞİTİMCİ GAZETECİ YAZAR SERDAR ÜNSAL ERMENİ SOYKIRIMINI ANLATTI

Tarih : 2024-03-05 / Kategori : Kültür & Sanat

EĞİTİMCİ GAZETECİ YAZAR SERDAR ÜNSAL ERMENİ SOYKIRIMINI ANLATTI

                  “Yöresel Yazar ve Şairlerle Buluşma” etkinliği kapsamında Eğitimci Gazeteci Yazar Serdar Ünsal, Haydar Aliyev Fen lisesinde Ermenilerin yaptığı soykırımları anlattı ve “Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını tanıttı.
              

 Düzenlenen programla ilgili olarak bilgi veren Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nezahat Yavuz Parlar, ““Yöresel Yazar ve Şairlerle Buluşma etkinliği kapsamında  yöresel yazarlarla farkındalık yaratmak amacıyla bu programı düzenledik. Amacımız öğrencilerimizin Iğdırlı yazarları tanıması tanışmasıdır. Serdar Ünsal Hocamızın yazdığı bu romanda Ermeni meselesine değiniyor. Ermeni yalanlarını öğrencilerimiz iyi bilmelidir” dedi.
            Haydar Aliyev Fen  Lisesi Konferans salonunda öğrencilere seslenen Serdar Ünsal, ”Geleceğimiz olan siz gençleri sevgi ile Iğdır’da eğitime büyük katkı sağlayan 1  Haydar Aliyev Fen lisesi  yönetici ve öğretmenlerini sevgi ile selamlıyorum. Türk Milleti tarih boyunca kimseye soykırım yapmamıştır. Ermeniler 1,5 milyon insan öldü diyor. Hani nerde bu insanlar? Ermenilerin yaptığı katliamın toplu mezarı Türkiye’nin her yerinde var. Ermenilerin 1915-20 yıllarında yaptığı katliamın aynısını torunları 1992 yılında Hocalı’da yaptı. Ermeniler yalanlarla insanları uyutuyor. Ermeniler yalanlarla çocuklarını yetiştiriyor onların her biri Türk düşmanı olarak yetişiyor. Bizler ise çocuklarımıza yaratandan ötürü insan sevgisi aşılıyoruz. Hiçbir zaman kin ve nefreti öğretmiyoruz. Geleceğimiz olan siz gençler bu gerçekleri görün ve bilin kendinizi çok iyi yetiştirin ki Ermeni diasporasının yalanlarına cevap verebilesiniz. ” dedi.
               “Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını öğrencilerine tavsiye eden ve okumalarını sağlayan Edebiyat öğretmeni Nezahat Yavuz Parlar’’a ve okul müdürü Yavuz Bağcı’yı teşekkür eden Serdar Ünsal, daha sonra romanı okuyan öğrencilerin sorularını cevapladı.            
            Okul Müdürü Yavuz Bağcı’da Öğrencilere “Milli konulara hassasiyet gösterin Romanı okuyarak gerçekleri öğrenin. Nezahat hocama teşekkür ederim .Sizlere de romanı güzel okumuşsunuz en hassas soruları sordunuz hepiniz kutluyorum.Geçmişinizi tarihimizi iyi bilmelisiniz. ”dedi.  
            Serdar Ünsal, daha sonra Okul Müdürü Yavuz Bağcı’ya ve Okul Edebiyat öğretmeni Nezahat Yavuz Parlar’a  plaket verdi.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.