IĞDIR İL GENEL MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Tarih : 2024-04-18 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR İL GENEL MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

        31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin ardından yeni İl Genel Meclisi üyeleri mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

        31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi ve Dem partisi olmak üzere  toplam 12 üyeden oluşan İl Genel Meclisi 2024 yılı Nisan ayı ilk Meclis Toplantısını İl Özel İdaresi İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.
        Meclis tüzüğü gereği oluşturulan divana Meclis’in en yaşlı üyesi olması sıfatıyla İl Genel Meclis üyesi Turgut Kal başkan,  en genç üyelerden Berivan Selçuk ve Medet Serhat ise Kâtip üye olmak üzere seçim yapıldı.
        Gündemin ikinci maddesi gereği Meclis Başkanı seçiminde; yapılan gizli oylama sonucu aday gösterilen Dem Parti İl Genel Meclis üyesi Özlem Torzuk İl Genel Meclis Başkanlığına seçildi. İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine seçilen Özlem Torzuk, yaptığı teşekkür konuşmasında,  “Meclisimiz iki Partiden oluşmakta ve beni oy birliği ile 2. defa Meclis Başkanlığı’na layık gördüğünüz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu görev benim için çok kıymetli ve değerli ama bir onun kadar da mesuliyeti ve sorumluluğu yüksek olan bir görev,  geçmiş dönemlerde olduğu gibi İl Özel İdaremizi güçlendirerek birlikte Iğdır’ımıza layık güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz, İlimiz için faydalı kararlar almak için elimizden geleni yapacağız. Burada eşitlik ve birlik beraberlik içerisinde  İlimize, İlçelerimize, köylerimize güzel hizmetler yapmak için büyük gayretler içerisinde olacağız” dedi.
        İl Genel Meclisi Başkanı Özlem Torzuk’un teşekkür konuşmasının ardından Başkan vekillerinin ve Meclis Kâtip üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonrası Birinci Başkan Vekilliğine seçilen İl Genel Meclis üyesi  Medet Serhat, İkinci Başkan Vekilliği görevine ise Berivan Selçuk seçildiler. İl Genel meclisi asıl Kâtip üyeliğine Berivan Selçuk ve Ahmet Özdemir seçilirken Yedek katip Üyeliğe ise İbrahim Kızılay ve Ercan Paçin seçildi.
     Aralık İlçe İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Özdemir, Karakoyunlu İlçe İl Genel Meclis Üyesi Medet Serhat ve Ercan Paçin ise tüm üyelerinin  oylarını alarak İl Encümen Üyeliğine  seçildiler. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası