HİBE DESTEKLİ SEBZE FİDESİ VE SOYA TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih : 2024-04-25 / Kategori : Genel Haber

HİBE DESTEKLİ SEBZE FİDESİ VE SOYA TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Iğdır  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ve Iğdır İl Özel İdaresinin destekleri ile İlimizde tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi kapsamında “Iğdır’da Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirmesi Projesi” kapsamında %50 sebze fidesi ve “Iğdır’da Soya Yetiştiriciliğin Geliştirmesi ve Yaygınlaştırılması” projeleri kapsamında da %75 hibe destekli soya tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
       

    İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet TİNGİŞ’in ev sahipliğinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  yerleşkesinde gerçekleştirilen dağıtım programına, Vali Ercan TURAN, Vali Yardımcısı Abdulkadir ŞAHİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım ÇARMAN, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK’lar ve Çiftçiler katılım sağladılar.

           Vali  Ercan TURAN dağıtıma gelen çiftçilerle sohbet ederek, tarım şehri olan Iğdır’ımızın çiftçilerine bundan sonrada her daim yanlarında olunacağına ve yeni projelerle çiftçilerimize hibeli desteklerin devam edeceğine vurgu yaptı.
 

        Proje kapsamında domates, patlıcan ve biber fidesi olarak toplamda 691.192 adet fide 258 çiftçimize dağıtılırken, 3850 kg soya tohumu da 14 çiftçimize dağıtıldı.
     Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
HİBE DESTEKLİ SEBZE FİDESİ VE SOYA TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ HİBE DESTEKLİ SEBZE FİDESİ VE SOYA TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ HİBE DESTEKLİ SEBZE FİDESİ VE SOYA TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ HİBE DESTEKLİ SEBZE FİDESİ VE SOYA TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.