VALİ KARAHİSARLI KARAKOYUNLU İLÇESİNİ VE KÖYLERİNİ DENETLEDİ AÇILIŞLAR YAPTI

Tarih : 2007-12-13 / Kategori : Genel Haber

Vali Karahisarlı “içme suyu için kullandığınız elektriğin parasını ödemek zorundasınız, ödemezseniz olmaz” dedi
    Tuzluca, Aralık ilçesinden sonra Karakoyunlu İlçesini de denetledi. 3 Köyde açılış yaptı.

Vali  Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Jandarma Alay Komutanı O.Nuri Erkan, Vali Yardımcısı Mitat Gözen  ve Resmi Kurum Daire amirleri ile Karakoyunlu İlçesine bağlı köyleri denetledi  ve ilk olarak  Bulakbaşı köyüne giderek Köy konağının açılışını yaptı ve Köy kona ğında  Kemal Taşdemir  iki çocuğunun da Hasta olduğunu sağlık durumunun iyi olmadığını çocuğu Sevda Taşdemir Menenjit  hastalığına yakalandığını oğlu Güven Taşdemir'in ise konuşamadığını ve duyamadığını söyledi Vali  Karahisarlı Sağlık Müdürü ile görüşerek bu konuyla ilgilenmesi için talimat verdi ve daha sonra kazada kolu nu kaybeden çocuğun özel eğitim okuluna gönderil mesini ve çocuğun psikolojik durumunu ve moralini düzeltmek için rehberlik öğretmenlerinin ilgilenmesini istedi. Bulakbaşı ilköğretim Okulu Öğrencileri Vali Karahisarlı'dan okullarına bir kütüphane yapılmasını istediler.
     Vali Karahisarlı, Aktaş köyünü ziyaret ederek iki derslik ilk öğretim okulunu gezdi daha sonra 1941 İstanbul da 4 yıl Askerlik yapan Hacı Musa Akdeniz Vali Karahisarlı'ya askerdeki komutanını, bölüğünü, silah numarasını ve  Künyesini okudu.  91 Yaşında olduğunu ve şimdide “gençlere taş çıkararak vatanım uğruna çağırırlarsa asker olmaya hazırım” dedi.
Daha sonra İslam köyünü ziyaret eden Vali Karahisarlı okuma yazma bilmeyen kız çocukları yararına açılan halıcılık kursunun açılışını yaptı. Ve kız çocuklarına sizler için iplik vereceğim tam öğrendikten sonra kendiniz için dokuyup çeyizinize bırakırsınız, evinizin bir köşesine asarsınız” dedi. Nakış ve dikiş hocası Zeynep Oğuz  Vali Karahisarlı 'dan çalışmak için bir bina istedi, “şu andaki mevcudunun 18 öğrenci olduğunu söyledi gelmek isteyenler var ama yerimiz dar olduğu için gelemiyorlar bunun için bir bina istiyoruz” dediler.  Vali Karahisarlı ve beraberindekiler Koçkıran ve İslam köyüne geçtiler, burada da sorunları dinleyerek vatandaşlarla sohbet eden Karahisarlı’ya İslam köylüler “elektrik borcundan dolayı elektriğin kesildiğini ve bunun için validen yardım istediler. Vali Karahisarlı'da “içme suyu için kullandığınız elektriğin parasını ödemek zorundasınız ödemeseniz olmaz bunun için herkes evine su saati koymalı belli bir ücreti muhtarlığa ödemelidir, yapılanlara sahip çıkmak gerekir çünkü devlet yapıp size teslim ediyor siz elektrik parasını bile ödemiyorsunuz böyle şey olmaz bu Gürgüle su şebekesinden 12 köy yararlanıyor parasını ödeyen köy ödemeyenlerin yüzünden susuz kalıyor” dedi.
Karakoyunlu ilçesi öğretmen evinde Kaymakam A. Ferhat Özen, İlçenin sorunlarını slayt gösterisi eşliğinde  sunarak şunları söyledi.: "İlçemizden geçen Iğdır Nahçıvan karayolunun duble yol yaptırılması gerekmektedir çünkü ölümlü trafik kazaları meydana gelmektedir, bazı köylerimizde toprak reformu ve kadastro çalışmalarının yapılması lazım personele ihtiyacımız vardır bazı daireler için hizmet binası yapılması ve ilçemize atanan memurlar için konut yapılması gerekiyor bunların dışında sağlık,  eğitim alanlarında da perso nel ihtiyacı giderilmeli"
Vali Karahisarlı, "Belirttiğiniz sorunları en kısa sürede çözülmesi için gereken yapılacaktır devletimiz vatandaşına her türlü hizmeti götürmek için seferberdir" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.