ÖĞRENCİLERE TATBİKAT YAPTIRILDI

Tarih : 2010-04-07 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır  merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, öğrencilere yangın ve deprem tatbikatı yaptırıldı.


            Iğdır Sivil Savunma müdürlüğü, Iğdır Belediyesi itfaiye müdürlüğü ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu idaresince gerçekleştirilen tatbikatta,  ders sırasında olası bir deprem halinde öğrencilerin nasıl davranacakları ve neler yapacakları hakkında bilgilendirildi. Ayrıca öğrenciler, deprem ve yangın ile ilgili film izlettilerek,   öğrencilerin bilgilerinin yenilenmesi sağlandı. 
                Iğdır Sivil Savunma müdürlüğü görevlileri tarafından;  öğretmenlere ve  öğrencilere verilen bilgilerde yakın zamanda depremle karşılaşan Güney Amerika ülkelerinden Haiti ve Şili  ve ülkemizde  Elazığ’da meydana gelen depremlerde can kaybının fazla olmasının nedeninin bu konularda eğitimsiz olmalarından kaynaklandığı örneklendirilerek öğrencilere anlatıldı.
              Gerçeğini aratmayan görüntülerin yaşandığı tatbikatta Cumhuriyet İlköğretim okulunda eğitim alan öğrencilere, deprem alarmı verildikten sonra yaklaşık bir dakika içerisinde iki kapıdan tahliye edildi. Tatbikat senaryosu gereği 3 yaralı itfaiye merdiveninden indirilirken 3 öğrenci de tahliye kapısından sivil savunma yelekleri giyen arkadaşları tarafından taşındı.
     Öğrencilerden Azat Kaya, “bu tür etkinlikler, bizi olası felaketlere karşı nasıl davranmamız gerektiğini ve bizleri bilinçlendirdiğini” söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.