IĞDIR GENÇLİK MERKEZİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

Tarih : 2010-04-07 / Kategori : Genel Haber

          Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programında yer alan,

Gençlik Merkezleri Arası 13-17/18-24 yaş gurupları Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları Yarışmalarına katılan Iğdır gençlik merkezi derece ile döndü.
             Karaman, Konya, Karabük, Isparta, Giresun, Antalya, Ankara, Nevşehir, Gülşehir/Nevşehir, Balıkesir, Ayvalık/Balıkesir, Amasya, Mersin ve Iğdır İllerinin katıldığı yarışmalarda 13-17/18-24 yaş guruplarında Halk Oyunları ekipleri iki gurupta da “En İyi Performans” ödülü alarak 1. oldular, Yarışmaya katılan büyük illeri geride bırakarak rakiplerini geçen iki ekip büyük başarı elde etti.
                Türk Halk Müziği dalında da Emrecan Akgün 3. Olurken, Ayşenur Unutur da 2. olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar. İl Müdürü M.Metin Özen yaptığı açıklamada “54 kişilik ekiple Iğdırlı gençlerimiz Antalya’da yapılan gurup müsabakalarında İlimizi en iyi şekilde temsil ederek bizlerin gurur kaynağı olmuşlardır. Haziran ayında yapılacak Türkiye Finaline kadar daha çok çalışarak Halk Oyunları ekiplerimizin Türkiye’de derece yapmaları, ilk defa katıldığımız Türk Halk Müziği ses yarışmasına katılan Gençlerimiz hocaları nezaretinde İlimize Türkiye şampiyonluğu getirmek ve kendilerinden sonraki gençlerimize örnek olmak gibi bir  misyon yüklenmişlerdir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.