İLİMİZ 12 NİSAN DA FİİLEN AİLE HEKİMLİĞİNE GEÇİYOR

Tarih : 2010-04-09 / Kategori : Genel Haber

   Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA başkanlığında Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yavuz ÖZSULAR, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sebih ALP, Tıbbi Sekreter Sadık ULUSÖZ, Tıbbi Sekreter Ali BÜLBÜL,

 Tıbbi Sekreter Servet KAÇAK ve Sağlık Memuru Ali DEMİREL’den oluşan Aile Hekimliği Çalışma kurulu tarafından yaklaşık 4 aydan beridir yoğun bir şekilde yürütülen Aile Hekimliğine geçiş çalışmalarında sona yaklaşıldığı belirtildi. Yapılan planlamalara göre ilimiz fiilen 12 Nisan tarihinde Aile Hekimliğine geçiyor. İlimizde koruyucu ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin yeniden şekillendirilmesi, planlanması halka daha etkin ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti verilmesinde önemli bir adım olan Aile Hekimliği kapsamında ilimizdeki vatandaşların kimlik kayıtları sisteme aktarılmış olup, aile hekimliği atama ve yerleştirme işlemi yapılmıştır. Artık her vatandaşın bir aile hekimi mevcuttur. Vatandaşlar www.igdirsm.gov.tr adresinden aile hekimlerini T.C. Kimlik numaraları ile sorgulayabilmektedir. Sistemde kaydı olmayan vatandaşlarımızın ise 12 Nisan tarihinden itibaren yerleşim yerini gösterir bir belge, dilekçe ve kimlik fotokopileri ile Sağlık Müdürlüğü Aile ve Toplum Sağlığı Şubesine başvurmaları ile sisteme kayıtları yapılacaktır.
          Bu kapsamda vatandaşlarımızın www.igdirsm.gov.tr adresinden bilgilerini sorgulaması ve kaydı olmayan vatandaşların ilgili evraklarla Sağlık Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.