TUZLUCA HEYETİNDEN IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ZİYARET

Tarih : 2010-04-09 / Kategori : Genel Haber

     Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin TÜRKAN başkanlığındaki Tuzluca Heyeti, Iğdır Üniversitesi Rektörü ve Üniversite heyetini ziyaret etti. Görüşmede Tuzluca’da Meslek Yüksek Okulunun açılması ve heyetlerin faaliyetleri görüşüldü.


     Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin TÜRKAN, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, tüm Parti İlçe Başkanları, Mahalle Muhtarları ve her kesimden halktan ileri gelenlerin katılımıyla gerçekleşen ziyarette, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ, ziyaretlerinden dolayı başta Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin TÜRKAN olmak üzere Tuzluca heyetine teşekkür etti. Rektör YILMAZ, 1.5 yıl zarfında Iğdır Üniversitesinin kuruluşundan bugüne yapılan faaliyetleri anlattı. Ayrıca 6 ay önce Belediye Başkanının daveti üzerine kendilerini makamlarında ziyaret ettiklerini, Başkan TÜRKAN’ın azminden, gayretinden, memleket sevdasından çok etkilendiklerini, hatta Tuzluca için kendi koltuğunu bile emirlerine vereceğini belirttiğinde bu tablodan çok etkilendiklerini vurguladı. Tuzluca’da, Tuzluca Meslek Yüksek Okulunun açılmasını ve bu doğrultuda üniversite olarak gerekli çalışmaların yapıldığını ve dosyasının YÖK’te olduğunu, biran önce güzel, şirin ilçemizde yüksek okulun açılması için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ve göstereceklerini” belirtti.
      Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin TÜRKAN’da, Tuzluca Heyeti adına, başta  Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ  olmak üzere üniversite heyetine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan TÜRKAN, “Cumhuriyetle yaşıt olan ilçemizin gelişmesi çağdaş uygarlıklar düzeyi ve üstüne çıkabilmesi için siyasetçiler kadar akademisyenlere de iş düştüğünü belirterek, bu konuda zaten desteklerini esirgemeyen  üniversite heyetinden daha çok destek istedi. Belediye olarak yer hususunda Tuzluca Meslek Yüksek Okulu için, eski Belediye binasının tahsis edildiğini, Belediye Başkanı olarak her konuda kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını” belirten TÜRKAN, “gelişmenin önündeki en büyük engelin eğitimsizlik olduğunu, eğitimle her şeyin üzerinden gelineceğini” belirtti.
             Çok keyifli ve verimli  geçen ziyaret, memnuniyetlerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.