KAZIM KARABEKİR'İN KIZI DÜNÜ UNUTMAKİ YARINA HAKKIN OLSUN ADLI KONUŞMA İLE IĞDIRLILARLA BULUŞTU

Tarih : 2010-05-17 / Kategori : Genel Haber

       Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Nahcıvan Devlet Üniversitesinde konferans vermek İçin Iğdır’a gelen  Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir,

Iğdır Ülkü ocakları dergisi temsilciliğinin organize ettiği bir toplantıda Iğdırlılara seslendi.
      Şamdan lokantasında yaptığı slaytlı gösteri ile yaptığı “  Çanakkale'de Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun “ adlı konuşmasında Kazım Karabekir Paşa “Cihan yıkılsa Türk yılmaz ve Hür öl esir yaşama” demiş.
     Bu sözlerini benim ve her Türk’ün unutmaması gerekir.Çanakkale Türk’ün destanıdır. Dünya üzerinde eşi yoktur. Okullar 1 nesil mezun veremediler. Buraya vatanın her tarafından şehit olmak için çocuklarımız geldi Seyit onbaşı 276 kg”lık mermiyi nasıl kaldırdı.
     Sonradan yine denendi ama olmadı. Niye? Çünkü o anki şartlar, vatana duyulan aşk ve Allah’a duyulan iman yüzünden Seyit onbaşı o mermiyi kaldırabildi.
    İşte Çanakkale böyle geçilemedi. Oradaki askerin yemek listesi şöyleydi: Sabah üzüm hoşafı, öğlen yemek yok, akşam 1 tam ekmek. İşte bu vatanın nasıl kazanıldığını anlamak istemeyenler duyurulur.
    Kazım Karabekir Paşa’nın askere Kurban bayramı mesajı şöyle idi: “Yarın Kurban bayramı.     Kimse hac görevini yapamayacak. Biz de Çanakkale’de kurbanlarımızı verdik. Bayramınızı kutlarım”. Yarbay Kazım Karabekir Paşa .1918’de Türk’e her türlü hainlik yapılıyordu.
    Yıl 2010 biz hala pisliklerle uğraşıyoruz.Anadolu’ya çıkan ilk beşli grupta; Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Rauf Orbay, Kazım Karabekir Paşa, Refet Bele vardı. Kazım Karabekir Paşa Trabzon’a gidince “ben buraya vatanımı vermeye değil, vatanımda gözü olanın gözünü oymaya geldim.  Tarihini  bilmeyenin Coğrafyasını başkaları çizer” demiştir. Kazım Karabekir Paşa Erzurum’a girdiği zamanki gördüklerini şöyle anlatır: “İnsanların dişleri parlıyordu, yaklaşınca bu insanların hareketsiz durduklarını gördüm. Daha yaklaşınca hepsinin kazığa oturturulduğunu gördüm.
    Daha bugün 189 toplu Türk mezarı var açılmayı bekleyen. Onlar kalkmış Ermeni Soykırımından bahsediyorlar.
     Peki nerede o Ermeni mezarları? Erzurum’da General Harbor Karabekir Paşa’nın misafiridir. Bir Arap bacı kendilerine kahve getirince çok şaşırır. Karabekir Paşa’da “ onlar bizim bebelerimize süt anneliği yaparlar.
    Size medeni bize barbar derler” demiş. Allah Türk’ün kurtuluşunu istemiş ve o ilahi kadroyu göndermiş. “dedi.
    Ermeni konusuna da değinen Timsal, ”Osmanlının kanatları altındaki Ermenilerin, hayatlarının en mutlu dönemlerini geçirdiklerini” söyledi.
    Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, konuşmasında Çanakkale’den Cumhuriyete devletin kuruluşu’nu belgelerle anlatarak, Osmanlının külünden Türkiye  Cumhuriyetinin ateşini çıkaran o ilahi kadroya şükran borçluyuz.
    Türkiye Cumhuriyeti’ne tek bilek, tek yürek ile hizmet etmek borcumuz görevimiz ve ibadetimizdir.” dedi.
    Anadolu'nun hiç bir yerinde toplu ermeni mezarlığı bulunmadığının altını önemle çizen Timsal Karabekir, Osmanlı döneminde Ermeni vatandaşlara 'Sadık Teba' dendiğini ve Ermenilerin daima korunduğunu anlattı. Timsal Karabekir, "Ne oldu da Osmanlı bir anda çıldırdı ve hepsine soykırımda bulundu. Hiç kimse ihanet lafını dile getirmiyor.
    Eğer Ruslarla birlik olup ihanet etmeseydi bazı Ermeniler tehcire tabi tutulmayacaklardı.
    Bu bir soykırım değildi, sadece zorunlu bir yer değişimiydi.İstanbuldakilere ya da ihanet etmeyen Ermenilere tehlike altında olmayanlara dokunulmadı. Osmanlı arşivlerini ille açın ille bakın, arşivde diyor ki her kafileye doktor verin, hamile kadına süt verilsin, döndükleri zaman malları aynen kendilerine iade edilsin, borçları ertelensin.
     Hiç soykırıma tabi tutacağın insana doktor tahsis eder misiniz ya da hamile ise ona süt verilmesi emrini verir misiniz?" diye sordu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.