SGK HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2010-05-17 / Kategori : Genel Haber

    İlimizde SGK İl Müdürlüğü "Sosyal Güvenlik Haftası" Kutlama Etkinlikleri Kapsamında 2009 Yılında Kurumlarına Düzenli ve En Yüksek Prim Ödeyen Firmalar İçin Ödül Töreni Düzenledi.

    Kültür sarayında  düzenlenen törende konuşan SGK İl Müdürü M. Fatih Görentaş, "SGK geçtiğimiz yüzyılda yerini almış ve toplumun temel dayanaklarından biri olmuştur. Sosyal güvenlik bilincini paydaşlarımızla paylaşmak halkımızı ve toplumumuzu sosyal güvenlik konusunda bilgilendirmek özelikle sosyal hayatımızı ve sosyal geleceğimizi en üst seviyede ilgilendiren, sosyal güvenlik ve hak ve yükümlükleri bakımından insanlarımızı aydınlatmak amacıyla her yıl 10-16 mayıs tarihleri arasında sosyal güvenlik haftası olarak kutlanmaktadır.“ dedi
Kayıt dışı ekonominin kısa vadede olumlu gibi göründüğünü ifade eden Görentaş, Türkiyede ilk defa 20,05,2006 tarihli ve 5502 sayılı kanunla hayata geçirilerek, Mevcut Sosyal Güvenlik kuruluşları olan SSK, emekli sandığı ve Bağ Kur  Sosyal Güvenlik Kurumu“ adı ve çatısı altında birleştirildi. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu ailesi olarak hizmetinizdeyiz. Bilişim ve Teknoloji en iyi şekilde kullanarak hizmetinizdeyiz. Performans kriterleri çerçevesinde hizmet sunuyoruz. Hangi işlem hangi süre içerisinde sunacağımızı taahhüt ederek çalışıyoruz. Zaman harcıyarak değil, zamanla yarışarak hizmet veriyoruz. Bizlere yardımcı olun emin olinki yükümüz ağırdır. Bizlere her hususta destek olun. Bunu bütün kalbimle istiyorum. Çünkü sizin desteğiniz bizim motivasyon kaynağımızdır. Kadın doğum hastahanemizin sağ tarafındaki arsa üzerine yapılacak olan hizmet binamız 700 m2 üzerine 5 katlı toplam 3500 m2 olarak Iğdırımıza yakışır ve görkemli  bir şekilde hizmet edecektir.” Görentaş, Primlerini düzenli olarak ödeyenlere teşekkür etti.
    Bu arada S. Aras Taşımacılık, Yaycılı Kardeşler A.Ş., Özcanlar Transport  Nakliyecilik, Sam İç ve Dış Tic., Ünit Biyo Kimya Teknikleri Merkezi A.Ş., Özel Ufuklar Rehabilitasyon Merkezi A.Ş., Toksuzlar Ltd. Şti., Gödekli Uluslar Arası Taşımacılık, Migros Tic AŞ., Türk Telekom yöneticilerine plaket verildi.
    "Sosyal Güvenlik Haftası" çerçevesinde Türkiye genelinde düzenlenen "Sigortalı Çalışmanın Önemi" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren okulların müdürlerine ve öğrencilerine de ödülleri verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.