HASAN SULTANOĞLU IĞDIR'DA BASIN MENSUPLARI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Tarih : 2010-05-17 / Kategori : Genel Haber

     Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu’nun İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluğuna atanması üzerine veda ziyaretine çıkarak ilimizdeki basın mensupları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

     15 Temmuz 2004 yılında Kars'ta göreve başlayan Başkonsolos Sultanoğlu, Konsolosluğa bağlı Iğdır Şubesinin toplantı salonunda basın mensupları ve sivil toplum örgütleriyle yaptığı sohbette,Türkiye ile Azerbaycan'ın ‘iki ayrı devlet ancak bir millet’ olduğunu dile getirdi.
    Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararı ile İstanbul'a atandığını yerine  Tebriz Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’un atandığını belirtti.
    Hasan Sultanoğlu, yaptığı sohbette, Karabağın işgali ve Türkiye Azerbaycan ilişkilerine değinerek şunları söyledi: ”Biz Karabağ meselesini barış yoluyla halletmeyi planlıyoruz. Kan dökmekle bir yere varılmaz, barışla çözülmese Azerbaycan işgal edilen topraklarını kendi gücüyle geri alacak ve bu sorunu çözecektir.    
    Karabağı unutmamalıyız ve onu mutlaka geri almalıyız. Ermenilerin yaptığı Hocalı soykırımını her alanda anlatmalıyız.
    Bunu ancak Türkiye Azerbaycan birlik içerisinde olursak halledebiliriz. Karabağ sorununun çözülmesi Azerbaycan’la Türkiye arasındaki kardeşlik bağının güçlü oluşuyla mümkün olacaktır… Her fırsatta biz Ermenilere dostluk elimizi uzattık, fakat Ermeniler bizim başımıza Hocalı olayını getirdiler.  Biz Türk milleti olarak insancıl bir milletiz, herkesi kucaklarız.             Ermenilerin bu kadar düşmanlık yapmalarına rağmen Ermenileri kucağımızda besledik, kin ve düşmanlık beslemedik…  Şu anda Türkiye’de 100 bin kaçak Ermeni çalışmaktadır.               Bunun sayesinde yarım milyon Ermeni geçimini Türkiye’den sağlamaktadır. Ermeniler uçaklarla geliyorlar ama bu kapıların açılmasını bu kadar dayatmak niye? Elbette gelecekte Azerbaycan’la Ermenistan, Türkiye sınırı açılacaktır ama bu sınırlar tanındıktan, işgal edilen topraklar geri verildikten sonra olacaktır.
    Ermeniler Türkiye sınırlarını tanıyacak ondan sonra oturup bu konular konuşulup sınır kapıları açılacaktır.
    Yoksa kanın aktığı bir ortamda, toprakların işgal altında olduğu bir dönemde, sınır kapılarının açılması Azerbaycan’ın lehine değil, Türkiye’nin de aleyhinedir.
    İşgal edilen topraklardan çekilsinler, kapılar açılsın. Ermenistan Kapıların açılma konusunu uzatıp gidiyor, bunun amacı ise Türkiye ile Azerbaycan’ın arasının bozulmasını sağlamaktır. Türk devleti Karabağ sorunu çözülmeden kapılar açılmayacaktır demiştir.” dedi.
 Daha sonra Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabbar Şıktaş, başarılı çalışmalarından dolayı Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu’na plaket verdi.
    Türk Anneler Derneği Iğdır Şube Başkanı Şeker Bilen de bir hediye takdim etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.