TUZLUCA BELEDİYESİNDEN YARDIM

Tarih : 2010-05-18 / Kategori : Genel Haber

     Tuzluca belediyesince, İlçedeki yardıma muhtaç kişi ve ailelere yönelik başlattığı, ihtiyaç paketi dağıtımları devam ediyor.

    400 üzeri aileye iki aylık ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gıda yardımı yapıldı. Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin TÜRKAN: ‘‘Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hazırlanan paketleri evlerine kadar götürüp,
bizzat kendilerine teslim ediyoruz. Alışıldık yardım dağıtma görüntülerinin oluşmaması için, tespit edilen gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, Belediyemizce yardım paketleri akşamları evlerine kadar götürülerek teslim edilmiştir. Bu uygulamayla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rencide olmaması, gururlarının kırılmaması, vatandaşlarımızın incinmemesi gibi durumlarda düşünülerek, amacına hizmet eden daha sağlıklı bir uygulama olduğunu” vurguladı.
     Başkan TÜRKAN, “Yaptığımız yardımlar da, asla siyasi yada başka bir etkeni esas alarak ayrımcılık yapmadık.
    Başvuruda bulunan ve bizim tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi her vatandaşımız, bu yardımlardan yararlanmıştır. Ayrıca bundan sonraki süreçlerde de, bu yardımların devam edeceğini, birlik bütünlük içinde, el birliği ile insanlarımıza yardımcı olmamız gerektiğini bu doğrultuda sivil toplum kuruluşları, işadamları ve maddi durumu iyi olan insanlarımıza da sorumluluk düştüğünü vurgulayan TÜRKAN, herkesi sorumlu davranmaya davet ettiğini, yapılan yardımların altından da, kimsenin bir şey aramasının gereği olmadığını, yapılan yardımların Allah rızası için yapıldığını” özellikle vurguladı.  Yardımlaşma ve dayanışmanın olduğu toplumlarda huzur barış ve dostluğun fazla olduğunu da unutmamak gerekir.
    Bu ülkenin evlatları olarak bizler ve bu hususta kendini sorumlu addeden bütün kurum, kuruluş ve şahsiyetler, topyekün birlik olup el ele vererek, sıkıntılarımızı tespit edip, onları mükemmel bir din kardeşliği kombinezonuyla halletmeliyizTarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.
    Bu konuda bize en güzel örnek asrı saadet döneminde Mekkeli Müslümanlarla Medineli Müslümanlar arasında gerçekleştirilen Ensar Muhacir kardeşliğidir
    Öyle ümit ediyorum ki; bizlerde de onlardaki gibi birleşme, paylaşma, katlanma, destek olma ve kaynaşma şuuru hasıl olduğu an, bütün sorunlarımız son bulacaktır. Hazırlanan yardım paketlerinin içerisinde, muhtelif gıdalar yer almaktadır. Yapılan yardımın bir kısmı Belediyemizce bir kısmı ise Belediye Başkanı tarafından finanse edilmiştir.
     Vatandaşlarda seçildiği günden beri durmadan Tuzluca’mız için, vatandaşlarımız için çalışan çabalayan Başkana, kendilerini unutmadığı için teşekkür edip başarılarının devamını dilediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.