IĞDIR FEN LİSESİ TARAFINDAN İLİMİZDE İLK KEZ BİR MATEMATİK OLİMPİYAT YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ...

Tarih : 2010-05-18 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır  Fen Lisesi, Iğdır Merkez ve İlçelerindeki İlköğretim Okullarında eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri arasında bir Matematik Olimpiyatı yarışması gerçekleştirerek bir ilke imza attı.

    Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda düzenlenen yarışmaya 24 okuldan 90 öğrenci katıldı. 25 sorudan oluşan sınava 150 dakika süre verildi. İlimizde ilk kez olimpiyat kavramı ile karşılaşan öğrenci, öğretmen ve velilerin heyecanı görülmeye değerdi.
    Türkiye‘nin birçok yerinde düzenlenen bu etkinliklerin Iğdır’da da düzenlenmeye başlaması ilimiz için büyük bir kazanç olup, bu ve benzeri etkinlikler ilimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerine büyük heyecan getirecektir.
     İlk mezunlarını 2010-2011 eğitim öğretim yılında verecek olan ilimiz Fen Lisesinin yeni eğitim öğretim yılında kendi binasına taşınması ile beraber gelecek yıllarda da hem düzenleyeceği faaliyetlerle hem de öğrencilerinin üniversite sınavlarına girmeye başlaması ile ilimizde  yeni bir eğitim heyecanı kazandıracağını, ilimizi daha ön sıralara taşıyacağını ümit ediyoruz.
    Fen Lisesi Müdürü Tuna Ok sınava giren öğrencilere yaptığı konuşmada “Iğdır Fen Lisesi olarak amacımız İlimizde İlköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen matematik olimpiyat yarışması ile öğrencilerin matematik dersine karşı olan ilgilerini artırarak, üniversite sınavlarında ön plana çıkan matematik dersinin önemini vurgulamak, yapılan tubitak olimpiyat sınavlarına başarılı öğrencileri yönlendirmek. Bu sınav geleneksel hale getirilerek ileriki yıllarda matematik dışında fen bilimleri dersleri içinde bu yarışmaların yapılacağını, öğrencilerin motivasyonlarını artırmak için dereceye giren öğrencilerden birinciye yarım altın, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın, dereceye giren okulların plaket ile ödüllendirileceğini, sınav soru ve cevaplarının Fen Lisesi internet sitesi olan ıgdirfenlisesi.com adresinden yayınlanacağını” söyledi.
    İlimize bir Matematik Olimpiyatı sınavı heyecanı yaşattıkları için Iğdır Fen Lisesinin bütün idareci ve öğretmen kadrosuna teşekkür ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.