VALİ ÇİÇEK, SEBZE VE MEYVE ÜRETİMİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Tarih : 2010-06-30 / Kategori : Genel Haber

    İlimiz sebze ve meyve üreticilerini tarlalarında ziyaret eden Iğdır Valisi Amir Çiçek “Iğdır da tarımı daha modern

hale getirmek için devlet olarak bütün imkanlarımızla her zaman çiftçimizin  yanındayız” dedi.
     İl Valisi Çiçek’in başkanlık ettiği heyete İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Hakkı Yılmaz, İl Özel İdare Sekreteri Ferhat Akkuş,  Tarım İl Müdürü Osman Çakır ve Ziraat Mühendisleri katıldı.
     Iğdır’da ki toprakların üretim için çok verimli olduğunu belirten Valisi Çiçek ”Alican isimli çiftçimizin üretim yaptığı tarlalarda incelemelerde bulunduk ve bu çiftçimiz örnek bir çalışma yaparak ürettiği sebze ve meyveleri erken yetiştirmeyi sağlamış. 
    Tarlasında organik bir tarım örneği sergilemiş. Buradan şunu anlamalıyız Iğdır Ovasında bütün meyve ve sebzelerin yetişmesinin yanında bu meyve ve sebzelerin erken yetiştirme örneğini de görmüş olduk. Toprağa hak ettiği değeri verdikten sonra insan daha kaliteli ve daha çok mahsul alır. Amacımız Iğdır da daha modern bir tarım biçimi oluşturarak Iğdır markalı ürünler üretmeliyiz.
    Elde edilen ürünleri sadece iç pazarda değil dış pazara da pazarlamalıyız. Bu konuda devlet olarak her zaman çiftçimizin yanındayız.
     Çiftçimize destek için 24 saat hizmet veren tarım danışmanlarımız var, bunlar çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırarak onlara teknik konuda yardımcı oluyorlar. Tek amacımız Iğdır da tarıma dayalı ürünlerin bir marka olması için birlikte çalışmalıyız. Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte daha modern bir tarım için teknolojilerden faydalanması içinde çalışacağız.  Ülkemiz böyle verimli topraklara sahip oldukça böyle iş gücüne sahip olduğu sürece daha güçlü bir ülke olur ekonomisi daha güçlü olur.
      Çiftçimiz başarılı bir proje ile pazara erken ürün sağladığını belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Yılmaz, ”Çiftçimizin başarılı çalışması devam etmeli ve diğer çiftçiler tarafından da uygulanmalı. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak da bizlerde her zaman Çiftçilerimizin hizmetindeyiz” dedi.
     Çiftçilerden Alican Açkan ise “devletimiz her konuda her zaman çiftçisinin yanındadır. Ve sürekli bizlere yardımcı olmaktadır. Devletimizden isteğimiz ürettiğimiz ürünleri pazarlama konusunda bizlere yardımcı olsunlar” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.