ORUÇ TUTUYORLAR HEMDE TARLADA ÇALIŞIYORLAR

Tarih : 2010-08-20 / Kategori : Genel Haber

      Ramazan ayının girmesiyle birlikte Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası Iğdır’da tarım faaliyetleri devam ediyor.

      Hava sıcaklığının 35-40 derece arasında değiştiği ilimizde çiftçiler tarladan kavun, karpuz ve domates toplayarak ekmek paralarını çıkarmaya çalışıyorlar.
       Iğdırlı çiftçiler, Ramazan ayının ağustos ayına rast gelmesi nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. 40 derece güneşin altında tarlada çalışan çiftçilerin durumu, gölgede, klimanın altında oruç tutarken zorluk çektiğini belirtenlere ders verecek cinsten.
       Bütün zorluklara rağmen Ramazan ayında oruçlarını aksatmıyor. Ramazan ayına on bir ayın sultanı diyen çiftçiler ibadetlerini yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
      Iğdır’ın Melekli beldesinde çiftçilik yapan Mehmet Turan, Kazım Açıkgöz isimli çiftçiler “ Bu sene yaz çok sıcak geçiyor. Ramazan Ağustos ayına rastladığı için oruç tutarken oldukça zorlanıyoruz.
       En çok susuzluk zor veriyor, acıkmak bir şey değil ama susuzluk sıkıntı veriyor ama yinede orucumuzu tutuyoruz.Fazla güneşte kalmak içinde sahur yemeğini yedikten sonra tarlada çalımaya başlıyoruz.
       Yaz ayının bu kavurucu sıcaklarında oruç tutarken zorlandıklarını ifade eden Fatma Turan da ”ibadetimizi yerine getirmek zorundayız güneş altında çalışıp oruç tutmamız zor ama mecburi yapacağız çünkü ekmek parası için çalışmalıyız“ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.