Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz İlimizde

Tarih : 2010-08-20 / Kategori : Genel Haber

    Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, “Halkın refahı için devletin itibarı için demokratikleşmeliyiz. Bu alanda atılım yapmalıyız.“ dedi.

   Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ardahan da incelemelerde bulunduktan sonra karayolu  ile  ilimize geldi.
   Yılmaz  İlk ziyaretini Iğdır valiliğine yaptı. Iğdır valisi Amir Çiçek, Iğdır milletvekili ve  protokol tarafından karşılanan Yılmaz’a bir öğrenci çiçek verdi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ı AK Parti Milletvekili Ali Güner , AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Buluş ve çok sayıda partili karşıladı.
    Bölgeye gelişiyle ilgili açıklama yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Referandum öncesinde bölgede incelemeler yapmak ve birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiğini belirtti.
Bakan Yılmaz valilikte Iğdır valisi Amir Çiçek’ten ilin sorunlarıyla ilgili brifing aldı.  Ardından yaptığı konuşmada; ”Bu yıl bu illerimizde SODES dediğimiz programı başlattık. Projeler açtık inşallah onlara destek sağlayacağız. Çok yoğun bir şekilde bu bölgenin kalkınmasına bakacağız  Arazi toplulaştırma çalışmalarını çok önemsiyorum. Bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu toplulaştırma ile dağınık olan araziler bir araya geliyor. Sulamada açık sistem var bunu kapalı sisteme geçirmeliyiz. ığdır her yönüyle gelişiyor Iğdır 164 km duble yola kavuşmuştur, havaalanınız gelecek yıl hizmete girecektir. Üniversitenin hızla gelişmesi sevindiricidir. Gerekli ödenekleri çıkardık. Kalkınma ajansları bu bölgeler için önem arz ediyor.Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan’ı kapsayan bir kalkınma ajansı kurduk, yetenekli elamanlar alıyoruz. Bu yörelerimizin kalkınma ve gelişmesine önemli katkılar sağlayarak projeler hazırlayacaklardır.“ dedi.
Referandum konusuna da değinen Bakan Yılmaz  şunları söyledi: ”Gördüğünüz gibi Türkiye de büyük bir değişiklik var bu değişiklik Iğdır’da var.  Bu değişikliği net bir şekilde görüyoruz.Ekonomik gelişim ile demokratik gelişim aynı paralelde birlikte yürümesi gerekir. Birlikte yürütemezseniz ekonomi gelişmez bir yerlerde tıkanır. Halkın refahı için devletin itibarı için demokratikleşmeliyiz. Bu alanda atılım yapmalıyız. Yeni bir anayasa taslağı hazırladık.Olmadı, şimdi kapsamlı bir anaysa değişikliğini referanduma götürüyoruz.Bu referandumu hiç kimse kesinlikle bir siyasi seçim olarak algılamamalı. Bunu biz bir parti hükümet işi olarak görmüyoruz. Bir genel seçim olmayacak partilerin performansının ölçüldüğü bir seçimde olmayacak. Karşı çıkan halkın kafasını karıştıran partiler var bunlar anayasa taslağının içeriğini anlatmıyorlar. Bu konu partiler üstü bir konudur. Herkes referandumla ilgili maddelere iyi bir şekilde baksın. Çünkü bu mesele milli bir meseledir. Türkiyenin geleceği oylanacaktır. Halkımızın zararına değil yararına olacak projeler var. Halkımızın hangi partiye oy verirse versin bu referandumda Türkiye için evet vermeli. Çünkü bu bölgemiz İnsan haklarının ihlalinin yapıldığı yaşandığı bir bölge. Bundan dolayı demokrasinin ne olduğunu bilen insanlar. Bundan dolayı referandumda evet oyu vereceklerine inanıyorum. Hangi partiye oy verirlerse versinler  bu referandumda evet vermeliler. Bu referanduma partiler arası bir mesele olarak görmeyelim. Ülkemizin geleceği olarak görelim. Oylarımızı ona göre kullanalım. En basitinden siviller askeri mahkemede yargılanmayacak. Anayasal düzeni değiştirmek isteyen bir asker sivil mahkemede yargılanacak. Niye bu dönemde oldu derseniz, partiler geçici anayasalar, ülkeler kalıcıdır. Daha süremiz var siyasi parti liderleri inadı bırakır bu anayasa değişikliğine destek verirler. İleri de eksik kalan kısımlar tamamlanır.‘’
    Daha sonra Iğdır Üniversitesine geçen bakan Yılmaz, burada   Iğdır üniversitesi rektörlüğünü ziyaret etti. Rektör  Prof. Dr. İ.Hakkı Yılmaz ile baş başa basına kapalı bir görüşme yaptı.
    Yılmaz, Kars caddesinde  bulunan Iğdır üniversitesi merkezi derslik ve sosyal tesislerinin temel atma törenine katılarak sosyal tesislerin temelini attı. Ardından Ticaret ve Sanayi Odasına geçildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.