BAKAN YILMAZ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİNİN TEMELİNİ ATTI.

Tarih : 2010-08-21 / Kategori : Genel Haber

   Iğdır’da ziyaretlerini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Iğdır Üniversitesinin sosyal tesislerinin temelini attı.
       

Daha sonra Iğdır Ticaret ve sanayi odasını ziyaret etti. Başkan Kamil Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Bakan Yılmaz,  oda başkanı Kamil Arslan’dan brifing aldı. Kamil Arslan, ”Üç ülkeye sınır bir iliz. Doğu Anadolu bölgesinde ihracatta birinciyiz. İhracat ithalat yapan üyelerimiz var, sıkıntılarımızda var. Boralan sınır kapısının açılmasını, İran ile Türkiye arasında kurulması planlanan serbest sanayi bölgesinin Iğdır’a kurulmasını istiyoruz.” dedi.
    Bakan Yılmaz’da “Iğdır gelişen bir ilimiz tarım ve hayvancılık ili, bu nedenle bölgenin kalkınması için hayvancılık ve diğer alanlarda projelerimiz var. Milli gelirimizi 20 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. IMF’den destek almadan ekonomik krizi atlattık. Bölgesel teşviklerin hak edildiği şekilde değerlendirilmesi için kalkınma ajanslarını kurduk. Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ilinde görev yapan çok yetenekli elamanlar var. Projeler üretiyorlar. Çünkü Ankara’daki bürokrat Iğdır’daki durumu bilmez. Bölgesel teşviklerin hak edildiği şekilde değerlendirilmesi için bu kalkınma ajansları çalışıyor. Özellikle sınır illerimizde ticaret önemlidir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.
             Daha iyi şeyler yapmamız için 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için destek verin. Anayasamızı Avrupa standartlarına ulaştırmak istiyoruz. Bu iş dünyasını çok yakından ilgilendiriyor. İş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin  bu anayasa değişikliğinde sağduyulu mantıklı davranacağını umuyorum. Bu mesele parti meselesi değil. Bu mesele bir millet meselesidir. Bu ülkemizin, milletimizin bir meselesidir. Geleceğidir. Bu mesele ‘anayasa değişsin mi, değişmesin mi meselesidir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşüyor.“ dedi.
       Ak parti il başkanlığına geçen Bakan Yılmaz, burada partilere hitap etti. Referandum için çok çalışma yapmalarını isteyen bakan Yılmaz partilerle referandumda neden evet oyu vermeleri gerektiğini anlatarak şunları söyledi: ”bu anayasa değişikliği ile   artık vatandaşa kişisel başvuru hakkı tanıyoruz. Vatandaş Anayasa Mahkemesine gidebilecek. Fişlemeyi kaldırıyoruz. Artık kamu denetçiliğini kuruyoruz. Artık kimsenin askeri mahkemeye gitmesini istemiyoruz. HSYK’yı daha demokratik hale getiriyoruz. Artık bu ayıbı ortadan kaldırmak istiyoruz.
    Örneğin geçici 15. madde Türkiye’nin bir ayıbıdır. İşte biz bu ayıptan ülkeyi kurtarıyoruz. Bir daha kimse darbeyi düşünmesin istiyoruz. Bu bir memleket meselesidir. Bu referandumu hiç kimse kesinlikle bir siyasi seçim olarak algılamamalı. Herkese diğer partilerde bulunan dostlarınıza bu referandum gerçeğini anlatın demokratikleceğimizi daha çok özgürlük geleceğini anlatın ki evet oyu versinler”
Bakan Yılmaz daha sonra Aralık ilçesine geçti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.