CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HALUK KOÇ İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Tarih : 2010-08-21 / Kategori : Genel Haber

      CHP GENEL BAŞKANI YARDIMCISI VE MYK ÜYESİ HALUK KOÇ,” CHP ADINA BURADAN TÜM KAMU GÖREVLİLERİNE VE MÜLKİ İDARE AMİRLERİNE SESLENMEK İSTİYORUM  KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE GÖREVİNİZİ YAPIN REFERANDUMDA BİR İKTİDAR PARTİSİ YETKİLİSİ GİBİ KAPI KAPI GEZEREK KAMPANYAYA KATILMAYIN BUNUN HESABI SORULUR”

Referanduma 'hayır' kampanyası çerçevesinde partililerle birlikte ilimize gelen CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve MYK Üyesi Haluk Koç, partisinin İl Başkanlığı'nda bir toplantı düzenledi.
Toplantıya, CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve MYK Üyesi Haluk Koç, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Mahmut Duyan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP PM Üyesi Mehmet Faraç, CHP İl Başkanı İlhan Zor, Sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: “Iğdır’da olmamız siyaset sorunlarını görme ve bu sorunların üzerine korkmadan gidebilme çözüm üretme yeridir. Bu gün siyaset sorunlarını çözme sanatıdır.
Bu gün Türkiye de çözülmesi gereken birçok sorun vardır. Bu sorunlar güneydoğu sorunu Kürt sorunu değil.
Bu Terör sorunu değil bu günkü adlandırmayla sorunlar Türkiye’nin sorunu olduğu ortadadır. Önümüzde bir 12 Eylül referandumu var.Kısa bir paket   bu paketin içerisinde yargıyı ilgilendiren siyasetin temel hedefi özgürlükçü bir anayasa yapmak 12 eylülün izini silmek temel hedefi bu olmalı. Yapay bir tartışma kısa bir paket bu paketin içerisinde şahsa özel bir takım ihtiyaçların giderilmesine yönelik yargıyı ilgilendiren 2 önemli madde tartışmalar lehinedir. Devletin harcadığı paralar lehinedir. Siyaset lehinedir. Onun için 12 Eylül’ de hayır diyoruz. Bir sıkıntıda Türkiye’de korkunç bir baskı altında bir kampanya yürütülüyor.” dedi.
“Devletin bütün kademeleri, Devletin Valileri, Devletin ilgili müdürleri, bütün kademeleri bu kampanya için sokaktadır.” diyen Koç şunları söyledi: ”Çok acı bir tablodur.Neden bu kadar şiddetle evet çıkartmak isteniyor. Bir takım pazarlıklar arkasında evet oylarının artırılması tartışılıyor.
Birileri için alarm zilleri çalıyor. Bir iktidar değişikliği olursa 8 ay sonra Türkiye’de şu ana kadar yapılan yolsuzlukların hesabı sorulacak bunun için samimi değil uzlaşmacı olmamıştır. Sorun bir demokrasi ve yönetim anlayışı sorunudur.
Kendi kimliğini ifade eden ve özelikle eşit bir cumhuriyet yurttaşı olmak, o kimlikle yaşamak isteyen terörün ve şiddetin önünde ve arkasında olmak istemeyen ve birlikte yaşama iradesini ortaya koyan her bölge insanıyla konuşmak zorundayız. Terörü ve şiddeti lanetliyorum. Siyaseti terörün rehin almasını kabul etmiyorum. Çözümü sosyal demokratların arasında görmek isteyen herkesi kucaklıyorum.“
Devletin Valisini, Mülki ve idari amirleri ve memurları uyaran 
Koç şöyle seslendi: ”CHP adına buradan tüm kamu görevlilerine ve Mülki idare amirlerine seslenmek istiyorum,  kanunlar çerçevesinde görevinizi yapın. Referandumda bir iktidar partisi yetkilisi gibi kapı kapı gezerek kampanyaya katılmayın bunun hesabı sorulur sizden. Türkiye birçok seçim yaşadı hiçbir dönemde bu kadar baskıyla kamu görevlilerinin alana çıkartıldığı bir dönem yaşamadı.Bunun takipçisi olacağız.
Bir gazetecinin sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve MYK Üyesi Haluk Koç, Eski Genel Başkan Deniz Baykal'a siyaset yasağı konulmadı.
    Biz onun bilgilerinden ve tecrübelerinden yaralanıyoruz. İstediği yerlerde çalışma yapabileceğini söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.