İLKÖĞRETİM 3.SINIF ÖĞRETMENLERİ, DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİCİSİ OLDULAR

Tarih : 2010-11-30 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır'da Mili Eğitim Bakanlığı, TOÇEV ve Colgate tarafından ortaklaşa olarak düzenlenmekte olan ''Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler'' kampanyası kapsamında, ağız ve diş sağlığı konusunda ilköğretim 3. sınıf öğretmenlerine eğitim verildi.

Ziya Gökalp İlköğretim okulu çok amaçlı salonda verilen eğitimi, ağız ve diş sağlığı İl formatörü, Iğdır 70.Yıl Cumhuriyet Sağlık Meslek Lisesi meslek dersleri öğretmeni Handan Yıldırım tarafından verildi. Eğitime, il ve ilçede bulunan 100 ilköğretim 3.sınıf  öğretmenleri guruplar halinde alınarak  eğitimden geçirildiler. Açılış konuşmasını yapan İl Milli eğitim şube müdürü İzzet Akün, öğretmenlerden  bu konuda titiz davranmalarını ağız diş sağlığı konusunda öğrencileri bilinçlendirmelerini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl farmotörleri Handan Yıldırım, Latif Alma,  “Ağız ve diş sağlığı konularında eğitilen okul öğretmenleri, hedef kitle olan 3.sınıf öğrencilerine normal eğitimleriyle birlikte ağız ve dış sağlığı konularında da eğitmiş olacaklar. 3. Sınıf öğretmenlerine eğitimleri sonunda öğrencilere verilmek üzere dış fırçası, dış macunu ve eğitici materyaller veriyoruz.Bunlar bu sefer okulların adına gelecek. Amaç, gelecek nesillerin ağız sağlıklarına katkıda bulunmak için bu çalışmayı yaptık" dedi.

Facebook Beğenenler

  1. ÜNAL AĞIL 2012-04-19 09:08:21

    Firmanızca düzenlenen eğitim kampanyası kapsamında<br /> okullara gönderilen diş macunu fırca vb. malzemeler bazı okullara gönderilmiş ama benim okuluma gelmedi .<br /> ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU / BUHARKENT /AYDIN<br />ÜNAL AĞIL 3. SINIF ÖĞRT.İLGİNİZE SUNULUR.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.