IĞDIR BELEDİYESİ BACA TEMİZLEMESİNE DEVAM EDİYOR

Tarih : 2010-12-21 / Kategori : Genel Haber

 YETKİLİLER , BACA TEMİZLİĞİ İHMALİ EV VE ÇATI KATLARININ YANMASINA SEBEP OLUYOR.

    Iğdır Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, bacalarda oluşan yüksek ısının ev ve çatı katlarının yanmasına neden olabileceğini belirtti.
          İtfaye müdürlüğü yetkilileri meydana gelen yangınların ana sebeplerden biri olan baca yangınlarının önüne geçilmesinin en etkili yönteminin, bacaların zamanında temizlenmesi olduğu belirtildi.
      Yetkililer, Bacalarda katmerleşen kurumların, sobaların yakılmaya başlandığı günlerde yüksek ısı nedeniyle erime göstererek alev aldığını, bu durumun ev ve çatı katlarının da yanmasına neden olmaması için bacaların düzenli bir şekilde mutlak surette her yıl temizlenmesi gerektiğini ifade ettiler.
   Vatandaşların bacalardan kaynaklı yangınlar ile karşı karşıya kalmamaları için mutlaka soba ve kalorifer yakılmadan bacalarını temizletmelerinin zorunlu olduğu vurgulandı. Iğdır Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından oluşturulan Baca Temizlik Ekibi'nin bu amaçlı olarak çalışma yaptığını belirttiler.
    Yetkililer, baca temizleme ekiplerinin, Kaloriferli binaların ve diğer bacalarının da daire başı 7,5 -10 TL’den, Resmi kurumlarda ise 200 TL  Makbuz karşılığında temizlendiğini herkesin baca temizliğini mutlaka yaptırması gerektiğini  ifade ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.