VALİ AMİR ÇİÇEK EV YEMEKLERİ YAPAN LOKANTANIN AÇILIŞINI YAPTI

Tarih : 2010-12-22 / Kategori : Genel Haber

      Ev yemekleri yapan lokantalara bir yeniside Ağırkaya Tesisleri Et ve Ev yemekleri lokantası katıldı.


     Lokantanın açılışına  Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, SGK İl Müdürü M. Fatih Görentaş, Gençlik Spor İl Müdürü Metin Özen ve vatandaşlar katıldı.
    Vali Amir Çiçek, “Bölgemizde yöresel yemeklerin yapılması güzel birşey bu güzelliğe ayrı bir tadı katan ise bu işletmeyi ailece işletmiş olması, bölgemizde yöresel yemeklerin tanıtılması turizm açısından büyük önem taşımaktadır. Iğdır’ın yöresel lezzetlerini muhakkak tanıtmamız gerekiyor.” dedi.   
    Alikamerli Mahallesi Ağırkaya Tesislerinde ailece açmış oldukları lokantada Iğdır’a has yöresel ağırlıklı yemek yapan, müşterilerine anne eli değmiş annelerinin yemeğini aratmayan yöresel yemekler ikram ediyorlar.
    Suzan Ağırkaya, “Et lokantası işletiyordum buna farklılık getirmek istedim ve Et lokantasında yöresel yemek yapan lokanta açmak geldi.     
      Iğdır’a has bozbaş, yoğurt çorbası, etli yaprak sarması, ekşili pilav, Musakka, Güveç, Kuru Fasulye gibi yemekler yapıp satıyoruz.
    Ayrıca kendin pişir kendin ye, Tandır ekmeği ve çeşitli tatlılarla hizmet veriyoruz. Yemeği yiyenler bir daha gelip yiyor, çünkü onlara alıştıkları annelerinin yemek tadında yemek sunuyoruz.” dedi.                   Ağırkaya, “Yemeklerin tadında hiçbir değişiklik yok yemeği yiyenler ellerinize sağlık veya hanımın yemeği gibi diyorlar.” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.