Nahçıvan,Yatırımcı Türk Gardaşlarını Bekliyor

Tarih : 2010-12-22 / Kategori : Genel Haber

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Dış İlişkiler Müdürü Emin Zeynelov, Türk işadamlarını ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti.

 Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov, Türkiye'den bir grup basın mensubunu ülkesine davet etti. Ziyaret kapsamında Nahçıvan Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Dış İlişkiler Müdürü Emin Zeynelov, basın mensuplarına ülke ekonomisi hakkında bilgi verdi.
    Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde 64 Türk işletmesi bulunduğunu ifade eden Zeynelov, bu işyerlerinde 843 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.
    Nahçıvan'ın sahip olduğu ucuz iş gücü potansiyeli, ucuz enerji ve bazı alanlardaki düşük vergiler nedeniyle Türk yatırımcılar için cazip olduğunu dile getiren Emin Zeynelov, ülkesinde daha fazla Türk yatırımcıyı görmek istediklerini söyledi.
    Nahçıvan'da enflasyon ve işsizliğin bulunmadığına da dikkat çeken Zeynelov, "Türkiye'deki kardeş işadamlarımızı ülkemizde yatırım yapmaya çağırıyorum. Üretim girdileri Türkiye'ye göre çok düşük. Rusya ile gümrük vergisi uygulaması olmadığı için Nahçıvan üzerinden Türk işadamları ürünlerini dış dünyaya daha rahat pazarlayabilir. Türk 'gardaşlarımızla' iş yapmak istiyoruz. Ülkemizdeki Türk işadamı ve çalışan sayısının artması bizleri memnun edecektir." dedi.
    Nahçıvan'ın uluslararası bir pazar haline gelmesi için hükümet nezdinde çalışmalar başlattıklarını da anlatan Zeynelov, "Türkiye-Azerbaycan ve İran başta olmak üzere çeşitli devletlerin üretim ve ticaret üssü olmak için çalışma başlattık. Bölgenin Dubai'si olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
    Nahçıvan ekonomisinin 1995 yılından bu yana sürekli büyüme halinde olduğunun da altını çizen Dış İlişkiler Müdürü Zeynelov, "Ekonomimiz sürekli büyüyor. Kişi başına düşen milli gelir artıyor. Bu ekonomik büyümeyle birlikte çeşitli ülkeler ülkemizi üretim ve pazarlama üssü haline getiriyor. Bölgemizin ekonomik cazibe merkezi olduk." şeklinde konuştu.
    Cam şişe sanayinde büyük bir boşluk yaşandığını ve bu sektöre Türkiyeli iş adamlarının girmesini arzu ettiklerini de sözlerine ekleyen Zeynelov, "Cam madenimiz var. Ancak bunu işletecek işletmelerimiz olmadığı için Türk yatırımcılarını umutla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.