OKULLAR AĞIZ VE DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR

Tarih : 2011-01-06 / Kategori : Genel Haber

   Iğdır’da bulunan ilköğretim ve Ortaöğretim okulları ağız ve diş sağlı taramasından geçiriliyor. İl merkezindeki okulları ağız ve diş sağlığı taramasından geçiren doktorlar her gün  bir okulda  tarama yapıyorlar.
      

İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği tarafından  Iğdır Sağlık Meslek Lisesinde bulunan 250 öğrenciye “Ağız ve Diş Sağlığı” taraması ve flor uygulaması yapıldı.  Ağız ve diş sağlığı taramasına Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Doğan Büyükdağ ve Diş doktoru  Güneş Kıraslan katılarak ağız ve diş sağlığı taraması hakkında bilgi vererek konuşma yaptılar.
     Sağlık Müdürü Dr. Yeşilboya, ”Sağlık bakanlığı olarak Halkımızın sağlığı için çalışıyoruz. Eskiden doktorlar hastalarla pek ilgilenmezdi. Şimdi bizler hastanın ayağına gidiyoruz. Onlara her türlü sağlık hizmetini sunuyoruz. Bugünde sizlerin okulunuza geldik ağız ve diş sağlığı taraması yapacağız. Müdürlük olarak halkımızın sağlığı konusunda duyarlıyız” dedi.
        Sağlık Meslek lisesinde gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı taramasında öğrencilere ağız, çene ve diş sağlığı için, düzenli diş hekimi muayenesi ve diş bakımının önemini belirten bir konuşma yapan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Doğan Büyükdağ şunları söyledi: ”Müdürlüğümüzle iş birliği yaprak bütün okullarımızı ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriyoruz. Başhekimliğimizde bulunan görevli diş doktorlarımız  okulları gezerek tarama yapıyor şimdiye kadar 22 okulda tarama yaparak 16.000 öğrenciyi ağız ve diş sağlık taramasından geçirdik. Bu çalışmamız Haziran ayına kadar sürecektir hedefimiz 40 bin öğrenci. Diş sağlığı her şeyin başında gelir dişimiz çürükse başta kalp hastalığı olmak üzere her türlü hastalığa yakalanmamız mümkün bunun için dişlerimizi düzenli olarak fırçalayarak koruyacağız. En az senede iki kez doktor muayenesinden geçeceğiz. Dişlerin çürüme nedeni diş fırçasının yanlış ve eksik kullanımıdır, anne babalar çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırma konusunda daha hassas davranmalıdır.” şeklinde konuştu
          Diş hekimi  Güneş Kıraslan’da girdiği her sınıfta öğrencilere diş sağlığı ile ilgili bilgiler verdi.
       Diş hekimi  Güneş Kıraslan, “Diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması ve fırçalamanın doğru yapılması gerekir diş sağlığı özendirilmeli. Dişlerimizi kurallarına göre fırçalamalıyız çikolata  ve tatlı yedikten sonra ağzımızı mutlaka suyla çalkalamalıyız.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.