Adalet ve Kalkınma Partisi Iğdır Millet Vekili Aday Adayı Av. Yusuf Aslan Basınla Biraraya Geldi

Tarih : 2011-02-12 / Kategori : Genel Haber

Adalet ve Kalkınma Partisi Iğdır Millet Vekili Aday Adayı Av. Yusuf Aslan Basınla Biraraya Geldi

AV.  ASLAN ”YILLARDIR IĞDIR’DA GÖREV YAPIYORUM IĞDIR’IN BİRİKMİŞ SORUNLARINI ÇÖZMEK, DAHA İYİ HİZMET  İÇİN ADAYIM”

Av. Yusuf Aslan, Ak partinin Iğdır il teşkilatının kurulmasında aktif rol oynadığını, 8.5 yıllık süre içinde Iğdır’a hizmet geldiğini, gelen bu hizmetlerin daha çok olması ve Iğdır’ın  birikmiş bazı sorunlarından olan Ağrı dağının turizme açılması, İçme suyu şebekesi, Doğalgaz gibi sorunlarını çözmek, hızlandırmak için  Haziran ayında yapılacak olan Milletvekilliği seçiminde aday adayı olduğunu açıkladı.
Aslan yaptığı konuşmada şunları söyledi. ”İlimizde faaliyet gösteren çok değerli basın mensupları, değerli il başkanımız, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz,
Davete iştirak etme nezaketi gösterdiğiniz için hepinize tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak üzere partideki görevimden 15 Ocak’ta çekildim.
Bugün, aday adaylığımla ilgili olarak hem bir basın açıklaması yapmak, hem de siz değerli basın mensuplarıyla fikir alış-verişinde bulunmak istedim. Lütfettiniz, aramıza katıldınız, sağolun.
Öncelikle müsaadeniz olursa kendimi tanıtmak isterim. İsmen tanıdığınız Yusuf Aslan kimdir, ne yapar, amacı nedir? Açıklamakta yarar var: 1977  Aralık ilçesi, A. Çamurlu Köyü doğumluyum. Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Iğdır’da; üniversite eğitimimi Ankara ve İstanbul’da tamamladım. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldum. Avukatlık stajımı İstanbul Barosu’nda yaptım ve kısa bir süre İstanbul’da çalıştım.
Çok kısa süren hazine avukatlığı dışında 2001’den bu yana Iğdır Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktayım. Iğdır Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldım.  Evli ve bir çocuk babasıyım. Siyasetle olan münasebete gelince…. İlk olarak 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin il gençlik kollarında görev aldım. Devamında il seçim işleri başkanlığı, il siyasi ve hukuki işler başkanlığı ve vekaleten il başkalığı görevlerinde bulundum.
Siyasete daha küçük yaşlarda merakım vardı. Öyle ki, daha ortaokul yıllarında ANAP’ın ilçe binasından temin ettiğim rahmetli ÖZAL’ın küçük resimlerini yakama yapıştırdığımı hatırlıyorum.
Siyaseti her zaman önemsedim. Devleti yöneten, toplumu idare eden, fertlerin gündelik yaşantısına kadar her şeye tesir eden siyasetin ehil kişiler tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Siyasette ‘adaleti’, ‘doğruluğu’, ‘güveni’ ve ‘hizmeti’ hep ön planda tuttum. Siyaset yaşamım boyunca adaletten kesinlikle taviz vermedim. Bana güvenenleri mahcup etmedim. Hiçbir arkadaşımı yarı yolda bırakmadım. Mensubu olduğum partiyi toplumda en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım.
Bu ülkenin en büyük hizmet partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Bu partinin iktidarında gerek uluslararası, gerek ulusal, gerekse de yerel ölçekte öyle büyük hizmetler yapılmıştır ki, bu çorbada -çok az da olsa- benim de tuzumun olduğunu düşünmek benim için başlı başına bir kıvanç vesilesidir.
Bu partinin iktidarında bu ülke, hem bölgenin hem de dünyanın en esaslı, itibarlı, ağırlığı ciddi manada hissedilen ülkesi haline gelmiştir. Sağlanan siyasal istikrar, ekonomik istikrarı da beraberinde getirmiştir.
Ben daha ziyade, Ak Parti iktidarı döneminde Iğdır özelinde yapılan ve önemli gördüğüm bir takım hizmetlere değinmek isterim.
Üniversite: Hepimiz için bir hayal olan Iğdır Üniversitesi’nin ilimizin ekonomisine; bilim, kültür ve sanat yaşamına olan etkileri zaman içinde daha iyi hissedilecektir.
Havaalanı: Yarım bırakılan ve hatta terk edilen havaalanımızın yapımı, inşallah yakın bir tarihte tamamlanacaktır.
Düble yollar: Iğdır ili sınırları içindeki karayolları, bir baştan bir başa çift şeritli hale getirilmiş, trafikte ciddi manada rahatlama sağlanmıştır.
Doğalgaz: Bu parti ilk iktidara geldiğinde sadece birkaç ilimizde olan doğalgaz, bugün ilimizin belediye sınırlarına kadar getirilmiştir. Dağıtım işi de inşallah en kısa süre içinde tamamlanacaktır.
Okullar: İlimizde Fen Lisesi kurulmuş, Anadolu Liselerinin sayısı 1’den 4’e çıkmıştır. Derslik sayıları arttırılmış, okullarda sağlanan bilgisayar ve internet imkanı ile öğrencilerimizin çağdaş bir eğitim almaları sağlanmıştır. Derslik sayısının yanı sıra öğretmen sayısı da önemli ölçüde artmıştır.
KÖYDES: Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında, köylerimizin su ve yol sorunları büyük ölçüde çözülmüştür.
Sağlık Hizmetleri: Yarım bırakılan Iğdır Devlet Hastanesi, bu iktidar döneminde tamamlandığı gibi ilimize 250 kişilik bir hastane daha yapılacaktır. Iğdır’a MR cihazı getirilmiştir. Küçük yaştaki bütün yurttaşlarımız, 18 yaşını tamamlayıncaya kadar sağlık güvencesi kapsamına alınmışlardır. Aile Hekimliği uygulaması ile sağlık hizmetlerinde rahatlama sağlanmıştır.
Sosyal Hizmetler: Yoksullara el uzatılış, özürlü çocukları bulunan ailelere sahip çıkılmış, kendilerine maddi katkı sağlanmıştır.
Teferruata girmeden saydığım bu hizmetler, bu iktidar döneminde yapılan hizmetlerin sadece bir kaçıdır:
Milletvekili aday adayı olarak planlarımı ve hedeflerimi sizlerle paylaşmak isterim:
Öncelikle, milletvekili aday adayı olarak halkımıza şu mesajı açık ve net olarak vermek isterim. Ben, Iğdır’ın kendine mahsus hassasiyetlerini biliyorum. Bu bağlamda; gerçek kardeşliğin tesisi hususunda, bütün kesimlere eşit mesafede olacağımı ve her işimi -Allah’ın izni ile- adaletle yapacağımı, parti teşkilatlarımızla ve toplumumuzla her zaman istişare halinde olacağımı bilmenizi isterim.
“Beni diğer adaylardan farklı kılan şey nedir” sorusuna cevabım ancak şu olabilir: Birbirinden değerli, birbirinde saygın diğer aday adaylarından kişisel açıdan geri kalan bir tarafım olmadığı gibi bu şahıslara karşı kişisel bir üstünlüğüm de yoktur. Buna rağmen, tüm aday adaylarından daha avantajlı olduğumu da düşünüyorum. Şöyle ki; ilk kurulduğu günden beri teşkilatların içindeyim. Seçim işleri, siyasi ve hukuki işler ve vekaleten il başkanlığı gibi önemli kademelerde görev aldım. Bu yola, partimin genel merkezine danışmak suretiyle çıktım. Hem halk indinde hem de parti teşkilatında ciddi bir destek görmekteyim. Iğdır halkının siyasette değişim istediğini, gençlere imkan tanımak istediğini görüyorum. Parti genel merkezinin dahi Iğdır halkının bu isteğime kayıtsız kalamayacağı kanaatindeyim.
Nasip olur da milletvekili seçildiğim taktirde, hizmetlerin artarak devam etmesi hususunda büyük gayret göstereceğim.
Bu amaçla, öncelikle aşağıda sayacağım projelerin takipçisi olacağım. Bu projelerin bir kısmı bu iktidar döneminde başlanmış olup henüz tamamlanmamış projelerdir.
Doğal Gaz: Hava kirliği, Iğdır’da halk sağlığını artık ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bu sorunun, şehrin girişine kadar gelen doğal gazın dağıtımının sağlanması ile zaman içinde çözüleceğine inanıyorum.
Ünlendi Barajı: Proje ihalesi yapılan bu barajın yapımı, özellikle Iğdır’ın içme suyu sorununun çözümü noktasına çok hayati bir öneme sahip. Şebeke suyu, gönül rahatlığı ile içilemiyor. Halkımız daha iyisine, daha güzeline layık.
250 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi: Mevcut hastanemiz, talebi artık karşılayamamaktadır. İhalesi Mayıs ayı içinde yapılması planlanan 250 yataklı yeni devlet hastanesinin yapımına en kısa süre içinde başlanacaktır. Dış Ticaret: İran’la aramızda bir gümrük kapısının açılması ve devamında gerek Azerbaycan’la (Nahçivan’la) ve gerekse İran’la olan ticaretin arttırılması, bu ülkelerle dış ticaret kapsamının genişletilmesi Iğdır ekonomisine canlılık kazandıracaktır. Tren Yolu: Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu-Nahçıvan Demiryolu güzergâhını takip edecek olan tren yolunun 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Bu demiryolu ile Nahçıvan, İran, Türkmenistan ve Pakistan Türkiye'ye bağlanacak; Türkiye de Avrupa'ya, Londra'ya bağlanacak. Ağrı Dağı’nın Turizme Açılması: Ağrı Dağı’nın uzun vadede ciddi manada bir turizm potansiyelinin olduğu bir gerçek. Bu potansiyeli, bir şekilde harekete geçirmek durumundayız. Bunun için de Iğdır’ı merkeze alan turizm planlarının hazırlanacak, ulusal ve uluslar arası ölçekte bir tanıtım çalışması başlatılacaktır.
Festivaller: Dikkatleri Ağrı Dağı’na çekmek üzere uluslararası ölçekte Ağrı Dağı Festivali, yine dikkatleri Iğdır kültürüne çekmek üzere Nevruz Festivali adı altına kültür, sanat şenlikleri düzenlenecektir.
Üniversitenin Etkinliğinin Arttırılması: İlimiz için büyük bir nimet olan üniversitenin çok etkin bir şekilde kullanılması halinde Iğdır’ın uzun vadede bölgede bir bilim kenti olması mümkün olacaktır.
Eğitim Fakültesi: Üniversitemizin bünyesinde açılacak bir eğitim fakültesi, ilimizin kültürel yaşamına canlılık kazandıracaktır.
Tarım ve Havancılığın Desteklenmesi: Iğdır halkının temel geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığa hususi önem verilmeli, üreticiler/yetiştiriciler modern tekniklerin uygulanması hususunda desteklenmeli ve eğitilmelidir.
Çarpık Kentleşmeye Karşı Önlem: Esasen belediyeleri ilgilendiren bu soruna merkezi hükümetin el atması gerektiği düşüncesindeyim. Gecekondu ve dağınık yapılaşma, beraberinde çok ciddi alt yapı sorunları getirmekte, şehir estetiğini bozmakta ve tarım arazilerinin de elden gitmesine neden olmaktadır. Yeni bir kentleşme vizyonuna ve buna uygun projelere ihtiyaç var.
Yeni Kamu Binalarının Yapılması: İhtiyaca cevap vermeyen bir kısım kamu binalarının yerine yenilerinin yapılaması zaruret haline gelmiştir. Bunun en tipik örneği Iğdır Adliyesi Binası’dır. İlimize büyük ve ulaşımı rahat yeni bir adliye binası yapılmalıdır.
Yatırımcıların Iğdır’a Çekilmesi: Hükümetin doğu illerine uyguladığı teşvik programları kapsamında yatırımcıların ilimize yönlendirilmesi sağlanmalıdır.
Yeni İstihdam Alanlarının Oluşturulması ve İşsizlikle Mücadele: İlimizin temel sorunlarında biri olan işsizliğe çareler aranmalıdır. Yukarıda sıraladığımız hizmetlerin gerçekleşmesi halinde gençlerimize ciddi manada iş alanları açılacaktır.
Metsamor Nükleer Santrali: İlimizde halk sağlığını, hayvan sağlığını ve tarımı olumsuz yönde etkileyen bu santralin kapatılması için meclis çatısı altında etkili bir çalışma ortaya koymak lazımdır. Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) verilerine göre Metsamor dünyadaki en tehlikeli santral olarak görülüyor. Ermenistan ile AB arasında 1999 yılında yapılan anlaşmayla Metsamor’un 2004 yılına kadar kapatılması planlanmıştı. Ermenistan, 2001 yılında Avrupa Konseyi’ne üye olurken de 2004 yılına kadar Metsamor’u kapatmayı taahhüt etmişti. Ermenistan devleti, buna rağmen bu yönde çalışmalara başlamamış, elektrik sıkıntısını bahane ederek santralin elektrik üretim gücünü daha da arttırmaya çalışmıştır.
İleri Demokrasi İçin Katkı: Türkiye, bir imparatorluk bakiyesi olması nedeniyle zengin bir nüfus yapısına sahip. Ülkenin birliğini muhafaza etmek suretiyle bu zenginliği en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. Ülkeyi bir an önce şiddet ortamından çıkarmak, enerjimizi birbirimize karşı değil halkın refahı için harcamak durumundayız. Yukarıda saydığımız ve daha sayamadığımız tüm hizmetlerin en kısa sürede gerçekleşmesi, huzur ve güven ortamının sağlanması ile mümkün olabilecektir. Bu bağlamda, ülkemizde ileri demokrasi standartlarının hakim olması için hükümetin birlik ve kardeşlik projesine tam destek vermek durumundayız.
Seçimle İlgili Tahminlerimi Sorarsanız:
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tekrar tek başına iktidar olacağına olan inancımla Iğdır’ın dahi iktidar partisinden milletvekili çıkaracağına inanıyorum:
12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan milletvekili genel seçimlerinde, AK Parti’nin ülke genelinde %50’yi aşkın oy alacağını, bu seçimde Iğdır’da dahi ülke genelindeki oy oranına yakın bir oy alacağımıza inanıyorum.
Teşekkür:
Adalete bağlı kalarak güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Çıktığım bu yolda, necip Iğdır halkından, toplumuuzun her kesiminden destek göreceğim hususunda hiç şüphem yoktur.
Bu davetime iştirak ettiğiniz için, gösterdiğiniz alaka için, beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.