Zabıtadan ve Polisten Dilenci Operasyonu

Tarih : 2011-02-14 / Kategori : Genel Haber

Zabıtadan ve Polisten Dilenci Operasyonu

Iğdır  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Polislerle iş birliği yaparak son zamanlarda artan dilencilere karşı operasyon yaptı.

        Özellikle camilerin önünü mesken tutan dilencilerle mücadele eden zabıta ekipleri, Cuma  namazı öncesi ve sonrası 5 cami önüne operasyon düzenledi. Namaz saatlerini fırsat bilerek insanların manevi duygularıyla oynayıp kolay yoldan para kazanmaya çalışan dilencilere göz açtırmayan zabıtalar, Emniyet müdürlüğü ile iş birliği yaparak camilerin çevresine yaptığı denetimler kapsamında biri erkek 15 i kadın çocuk toplam 16  dilenciyi yakalayarak topladıkları paralara el koydu.
Araçlara bindirilerek zabıta müdürlüğüne götürülen dilencilere, kabahatler kanununa istinaden cezai işlem uygulanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan vekili Mehmet Şah, "Mübarek günleri ve namaz saatlerini fırsat bilen dilenciler, camilerin önlerinde oturarak duygu sömürüsü yapıyorlar. Bazıları ise, küçük çocukları kullanarak cemaatten para istiyorlar. Şehir merkezinde de zaman zaman benzeri durumları görebiliyoruz. Vatandaşlarımızın rahatsız edilmemesi için zabıtalarımız bu anlamda yoğun mesai harcıyor. Toplumdaki bu olumsuzluğun giderilmesi amacıyla dilencilere yönelik yürüttüğümüz operasyonlarımızı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası