Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ömer Armağan Adaylık Sürecini Anlattı

Tarih : 2011-02-17 / Kategori : Genel Haber

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ömer Armağan Adaylık Sürecini Anlattı

Iğdır Ak Parti Siyasi işler Başkanı Ömer Armağan milletvekilli aday adaylığı için son istifa tarihi olan 15 Ocak 2011 tarihinden önce aile bireyleri ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

08 Ocak 2011 tarihinde kendisine ait Temsaş alışveriş merkezinde verilen öğle yemeğine ailesinin önde gelen şahsiyetlerinden yaklaşık 200 kişi iştirak etti. Aday adaylığı sürecini önce ailesiyle istişare eden Armağan, milletvekili aday adayı olması yönündeki telkinlerden sonra ailesinin tam desteğini alarak 13 Ocak 2011 tarihinde Ankara’ya gitti. 14 Ocak 2011 tarihinde Ak parti Genel merkezinde yapılan “Genişletilmiş 63’cü il Başkanları Toplantısı”na katıldı. Partisinin genel merkezinde yaptığı istişarelerden sonra parti yöneticilerinin aday adaylığı için istifaların son günü olan 15 Ocak 2011 tarihinde il yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu beyan etti. 
Yaşamında ilk kez Ak Parti’de siyasete atılan Ömer Armağan, aranılan bir il başkanlığı  dönemini hayata geçirdi. Iğdır’ın Ak Parti’den milletvekilinin olmadığı bir dönemde il başkanlığı görevini yürüten Armağan’ın zamanında Iğdır’a yapılan birçok hizmetin temelleri atılarak programları alınması sağlandı. Bunlara Havaalanı, Demir yolu, Doğal gaz Duble yollar, Toki konutları, Ünlendi barajı, Köydes ve Beldes ödenekleri, Kültür Sarayı binası, Fen ve Anadolu liseleri ile üniversite yıllarında öğrencisi olduğu zamanın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’ten sözünü alarak yapımını başlattığı Iğdır Üniversitesini örnek verebiliriz. Şaibesiz sürdürdüğü siyasi yaşamında il başkanlığından sonra il yönetim kurulu üyeliğine geçen ilk il başkanı olarakta partisine bir nefer gibi çalışmaya devam eden Armağan, parti tabanı ve toplumdan gelen talepler üzerine milletvekili aday adayı yarışında bende varım diyor.    Hemşerimiz Ömer Armağan’ı kısaca tanıyacak olursak; 1964 yılında Iğdır merkeze bağlı Yüzbaşılar köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyde, Ortaokul ve Lise tahsilini Iğdır’da tamamladı. Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümünden mezun oldu. Erzurum, Kars ve Iğdır Devlet Su işleri (DSİ)’de 9 yıl mühendis olarak kamu hizmetinde bulundu.1999 yılında kendi isteği ile bu görevinden istifa ederek ticarete atıldı. Eşinin eczacı olması münasebetiyle faaliyette olan “Armağan Eczanesi” ve Ankara’da kurduğu, İthalat-İhracat şirketiyle iştigal etti. Daha sonra devraldığı Temsaş Ltd. Şti. adı altında faaliyet gösteren alış veriş merkezinin halen işletmeciliğini yapmaktadır. 2005 yılında Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından Iğdır Ak Parti İl Başkanlığına atandı. 2006 yılında Iğdır Ak Parti Olağan İl Kongresinde il başkanlığına seçildi. 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adaylığı için il başkanlığından istifa etti. 2010 yılında yapılan Ak parti Olağan il Kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak il yönetimine seçildi. İl kongresinden sonra siyasi işlerden sorumlu Iğdır il Başkan Yardımcılığı görevinde yer aldı. 15 Ocak 2011 tarihinde bu görevinden istifa ederek 12 Haziran’da yapılması beklenen milletvekili genel seçimlerinde Iğdır’dan Milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.

Facebook Beğenenler

  1. metehan 2011-02-17 07:14:38

    Armağan bey....<br /><br />Ak partiden kim aday olursa sizin bu saydıklarınıza sahiplenip her seçimde kullanıyor.<br /> Havaalanı, Demir yolu, Doğal gaz Duble yollar, Ünlendi barajı..............<br /><br />Her seçimde ısıtılıp seçmenin önüne koyuyorlar...<br />yani 2003 de aynı seneryo 2011 de aynı seneryo bakalım daha nice seçimlerde kullanılacak.<br /><br />Ak partiyi sevmesemde sembolikte olsa size başarılar dilerim...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası