Iğdır İli AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2011-02-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İli AB Uyum, Danışma ve  Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Iğdır İli Avrupa Birliğine Uyum Danışma Yönlendirme Kurulu’nun (ABUDYK) ilk toplantısı Iğdır Vali Vekili Hacı Uzkuç başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Iğdır Vali Vekili Hacı Uzkuç, Avrupa Birliği (AB) projeleri konusunda yetişkin personelin proje odaklı ve koordineli çalışarak, çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.   ABUDYK toplantısına Iğdır’daki Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Uzkuç, kurum yöneticilerinden mutlaka proje odaklı ve koordineli çalışarak sorunlara çözüm üretmesini istedi. Yaptığı açıklamada yerel yönetimlerin Avrupa Birliği ile ilgili faaliyetlere daha etkin ve etkili katılımlarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca 2010 yılında yayınlanan Genelgesine istinaden 81 ilde Valilikler bünyesinde ABUDY Kurullarının oluşturulduğunu belirtti ve bu kurulun görevlerini sıraladı.
Uzkuç, söz konusu Kurulun görevleri arasında Türkiye’nin AB’ye üyelik süreciyle ilgili olarak sağlıklı bir kamuoyu oluşumuna katkı sağlamak, AB ile ilgili çalışmaların il düzeyinde sonuçlarını izlemek, sorunları ve çözüm önerilerini İçişleri Bakanlığı Dış ilişkiler Dairesi Başkanlığı ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne bildirmek yanısıra, AB fon ve mali kaynaklardan azami ölçüde yararlanılması amacıyla kurum ve kuruluşların proje faaliyetlerini teşvik etmek, gerekli desteği sağlamak, yürütülmekte olan AB projelerinin koordinasyonunu, tanıtımını ve kamuoyu ile paylaşımını sağlamak, il düzeyinde çözüm bulunamayanları üst mercilere bildirmek gibi maddeler yer aldığını belirtti.
Üç ayda bir toplanacak olan Iğdır İli AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulunda, ilçe kaymakamları, ilgili il müdürleri, il özel idaresi genel sekreteri, İl, İlçe ve Belde Belediyesi başkanları, üniversitelerin rektör yardımcıları, ticaret, sanayi ve ziraat odaları ve borsalarından birer temsilci ve Valilikçe uygun görülen sivil toplum örgütlerinden birer katılımcı yer alıyor ve Vali başkanlığında yapılan toplantılara Kurul üyesi teşkilatların en üst yöneticilerinin katılımı sağlanıyor.
Kurul, değerlendirme ve önerilerini de içeren faaliyet raporunu Ocak ve Temmuz aylarında İçişleri Bakanlığı Dış ilişkiler Dairesi Başkanlığı ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne gönderecek.

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.