Iğdır’da Hocalı Katliamı Tiyatro Gösterisi ile Kınandı

Tarih : 2011-02-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Hocalı Katliamı Tiyatro Gösterisi ile Kınandı

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (Asimder), Hocalı Katliamı'nın 19. Yıl Dönümünde  Iğdır Zübeyde hanım bulvarında Tiyatrosu gösterisi ile Ermenileri Kınadı.

            ASİMDER, 29 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından öldürülen 613 sivili anma amacıyla, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bir sokak tiyatrosu sergiledi. Yapılan katliamı temsili canlandırarak, Ermeniler kınandı.
Hocalı Katliamı'nın tarihe kara bir leke olarak düştüğünü belirten Iğdır ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, savaş kuralları dışında yapılan cinayetlere, kıyımlara katliam ya da soykırım gözüyle bakıldığını ifade ederek, "Katliam veya soykırım bir insanlık suçudur ve bağışlanacak hiçbir yanı yoktur. Bugüne kadar sayısız soykırım ve katliamlar yaşanmıştır. İstenmeyen insan veya toplumlar öldürülse bile asla işkence yapılmamalıdır. Uluslararası antlaşmalarda, savaşlarda bile masum insanlara ve bilhassa çocuklara dokunmak, vurmak, öldürmek, işkence etmek kesinlikle yasaktır. Bu eylemleri yapanlar, insanlık suçu işlemektedir. Hocalı'da katliam yapanlar, bugün Ermenistan devletinin başında en üst seviyede yönetici olarak görev yapmaktadırlar. 1992 yılı 26 Şubat günü Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında masum 613 sivili öldüren eli kanlı Ermenileri, insanlık alemi dünya durdukça lanetle anacaktır. Öldürdükten sonra bile gözü kana doymayan katil sürüleri, o insanların gözlerini oymuş, bazı organlarını kesmiş ve bu vahşetten haz duyarak sevinç gösterileri yapmışlardır." dedi. Dünyada yaşayan tüm halkların özünde masum olduğunu, halkların adını karalayanların başlarındaki yöneticiler olduğunun altını çizen Gülbey, "Ermeni halkına büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu kan emici diktatörleri başınızdan uzaklaştırın ki, ülkenize barış ve refah gelsin. Bölgenize barış gelsin. Biz Türk milleti olarak, çevremize hep huzur ve adalet getirdik. Ama kendimize zulmedenleri de affetmedik ve cezalandırdık! Hocalı'da katliam yapanlar hesap vermedikçe, bu katliamın yasını tutacağız ve mutlaka hesap soracağız." dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.