Türkiye Buluşmaları Konulu Toplantı Yapıldı

Tarih : 2011-03-08 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Ak Parti "Türkiye Buluşmaları" kapsamında bir program düzenledi. 

Iğdır Kültür Sarayı’nda, Ak Parti'nin yurt genelinde devam eden toplantı ve seminerleri kapsamında da "Türkiye Buluşması" toplantısı Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun partilerin katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, Türkiye’nin nerden nereye geldiğine dikkat çekerek, AK Parti iktidarı döneminde halkın sosyal ve ekonomik alanda rahata kavuştuğunu ve Türkiye’nin dünyada sözü geçen bir ülke konumuna geldiğini belirtti. Programa konuşmacı olarak katılan Ak Parti Karaman Millet Vekili Lütfü Elvan’ın Türkiye’nin AK Parti öncesi, darbeler arası süreçlerinde; kısmı demokrasi ile bahsedildiğini, gerçek demokrasinin Ak Parti iktidarı döneminde geldiğini savundu. Ak Parti iktidarı öncesi devletin halktan, halkın devletten korktuğu bir sürecin yaşandığı ileri süren Elvan, “Yaşanan sorunlardan dolayı ekonominin çökmesine neden oldu. Burada birçok Kürt vatandaşlarımız var. Bu bölgemiz çok daha fazla bu olumsuz etkilere maruz kaldı. O yıllarda bu bölgede yaşananları hepimiz hatırlıyoruz. Faili meçhul cinayetler, sorgusuz sualsiz götürülen insanlar, gece sokağa çıkmaktan çekinen insanlar, bir fikir ifade etmekten çekinen insanlar. Mahkemeleri işkenceleri hepimiz hatırlıyoruz. Özgürlüklerin kısıtlı olduğu bir dönemdi. Bugün bir takım problemler yaşıyorsak, bazı yerlerde, sokaklarda bir takım sıkıntılar yaşıyorsak, o 90’lı yıllardaki hadisenin bir meyvesi olduğuna inanıyorum. O gün yapılan yanlışların, bedelini şu anda toplum olarak ödüyoruz. Bugün yapılan doğruların faydalarını da önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde göreceğiz. O karanlık dönemleri artık yaşamıyoruz” dedi.
Türkiye’nin gelişmesinde halkın desteğini yanına alarak yola çıktıkları belirten Vekil Elvan, ”1994 yılında bu memleket bir kriz yaşadı. 1999 yılında yine bir kriz yaşandı ve en son 2001 yılında cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadık. O koalisyon yapılarında SHP, DYP, MHP, DSP, ANAP vardı. Çeşitli partiler değişik dönemlerde koalisyonlar kurdu. Maalesef 90’lı yıllar Türkiye’nin kayıp yılları oldu. Dünya ilerlemiş ama biz yerimizde saymışız. Ama sizlerin desteğiyle Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkesi yapacağız “ şeklinde konuştu.
Türkiye’nin gelişmişlik bakımından yıldız sayılan birkaç ülkeden biri olduğu belirten Elvan, “ Türkiye hızla kalkınmada başarı sağlayan ülkelerden Hindistan, Çin, Brezilya gibi ülkelerle birlikte büyümede başarı gösterilen ülkeler arasında, Cumhuriyetimizin 100. yılı 1023’de, artık vatandaşımız başka ülkelere işçi gönderen değil, başka ülkelerden ülkemiz çalışmak için işçi gelecek durma gelecek. Ak Parti iktidarıyla, Cumhuriyet tarihinde yeni bir sayfa açıldı. Halkı aldatan, popülizmle, kısa vadeli politikalarla halkı kandıran politikaları bir tarafa itip, gerçekçi, ayakları yere basan, halka uzun vadede fayda üreten politikalar ön plana geçti. Sadece krizin yaralarını sarmakla kalmadı ve bir daha bu tür krizler yaşanmaması için yapılması gerekenleri de yaptı. O yapısal reformları cesaretle, kararlıkla aldı ve uygulamaya geçti. O tarihten itibaren Türkiye bir daha kriz yaşamadı” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.