Okul İdarecileri ve Rehber Öğretmenlere Seminer

Tarih : 2011-03-22 / Kategori : Genel Haber

Okul İdarecileri ve Rehber Öğretmenlere Seminer

Iğdır Valiliği ve Milli Eğ   itim Müdürlüğü iş birliği ile Iğdır da bulunan okul idarecileri ve rehber öğretmenlere ‘Değişen dünya ve bireysel aile içi iletişim semineri’ verildi.

Özel İbrahim Avcı İlköğretim okulunda önce verilen kahvaltının ardından yapılan seminer de konuşan Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rehberlik Uzmanı Efkan Yeşildağ:” Dünyanın hızla değiştiğini yetişen gençliğin teknoloji ile yoğrulduğunu artık sorgulayarak öğrenen bir neslin ortaya çıktığını söyledi.” Yeşildağ, Bir insan için özgüven önemli hata yaparım endişesi taşıyarak yetiştik. Bunu kırmak lazım hata herkes yapabilir. Önemli olan hatadan ders çıkarmaktır. Kendimizi seveceğiz kendini sevmeyen bir kişi başkalarını da sevemez.  Kendini beğenmişlik bencillik gün geçtikçe artıyor. Bunun sebebi akşam yattığında muhasebe yapmamadır. Kendimize saygı duyacağız. Kendisine saygısı olan başkasına hakaret etmez . söz söylemez. Saygıya çok ihtiyacımız var. Kendisiyle barışık olmayan insan kimseyle diayaloğ kuramaz barışlık olamaz. Kendisiyle kavgalı olan kişi başkalarıyla herkesle kavga eder. İnsan kendini tanımalıdır kendini tanımayan kişi Rabini de tanımaz. Günümüz de çocuklar çok zekiler. Daha iyi şartlarda teknoloji ve iyi beslenme ile büyüyorlar...Çocuklar artık anne ve babadan hocalardan daha çok şey biliyor. Çocuklar çok şey biliyor, çünkü sorgulayan bir nesil yetişiyor. Sorgulayan mantıkla yetişen çocuk özgüveni olan çocuklardır. Bilgi güçtür bilgi paylaşmaktır. Çocuklarımıza saygı duymalıyız. Andımız da “küçükleri sevmek büyükleri saymak “değişmeli çünkü çocuklar artık saygı duyulmak istiyor.Türk gençliği bilgi toplumuna geçen en sağlam gençliktir. Çocuklarımızın kararlarına saygılı olmalıyız. Kararı kendisi veriyor hata varsa o çekmelidir. Biz değil. Bugün Türkiye de sadece öğretmenler gününde 10 sayfa kitap okusalar bugün Türkiye  bugünkü durumundan 10 kat daha ileri de olur. Eskiyen bilgilerimiz için harcadığımız enerjiyi yenilikler kazanmak için harcasaydık daha başarılı olurduk. Bilgi çağında düşünceden eyleme geçmek aksiyon insanı olmak zorundayız.”dedi.
Vali yardımcısı Hacı Uzkuç’ta böyle güzel bir seminer için Iğdır’a gelen Efkan Yeşildağ’a ve Özel İbrahim Avcı İlköğretim okuluna teşekkür ediyorum “dedi
Seminere Iğdır vali yardımcısı Hacı Uzkuç,Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy okul  idarecileri katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.