Nevruz Bayramı Coşku İle Kutlandı

Tarih : 2011-03-22 / Kategori : Genel Haber

Nevruz Bayramı Coşku İle Kutlandı

Iğdır da erken saatlerde başlayan Nevruz bayramına Iğdır Valisi Amir Çiçek ve vatandaşlar katıldı.

Melekli Caddesi Şehit Mehmet Çavuş anıtından başlayan Nevruz Yürüyüşü, Zübeyde Hanım Bulvarında sona erdi. Atatürk anıtına çelenk töreninden sonra   Iğdır Valisi Amir Çiçek, prtokol üyeleri ve vatandaşlar Zübeyde Hanım Bulvarındaki kutlamalara geçtiler.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, özelikle nevruz bayramı bahar demek, nevruz canlılık mutluluk demektir. Bu bayram ta Orta Asya  Kafkaslar ve balkanlarda kutlanıyor. Nevruz bayramını  Birlik beraberlik günü olarak kutluyoruz. Biz bayramların barış içinde olmasını istiyoruz. Nevruz bayramını sabahın erken saatler de kutlamaya başladık. Iğdır’ın birlik ve beraberliğini bütün dünyaya duyurduk. Iğdır da kültürler farklıda olsa  biz biriz biz tek gücüz halaylarımızla horonlarımızla Zeybeğimizle gelecekte güçlü Türkiye olacağız nevruz bu birlik beraberliğe  adımdır. Bu günlerde kötülükleri kini atıyoruz onun yerine sevgiyi hoşgörüyü birlik ve beraberliği getiriyoruz. Kardeşliği getiriyoruz. Nevruz bayramı yıllardan beri Türk adet ve geleneklerine göre Türk dünyasında kutlanan şekliyle Iğdır da  kutluyoruz.”dedi.
Vali Çiçek, Halkın en çok değer verdiği küskünlerin barştığı eve alınan çerezlerin eşit şekilde gurbette  olanlar içinde pay ayırarak paylaşıldığı bir bayram olduğunu belirterek şunları söyledi:"Bu bayram Nevruz bayramı baharın gelişi, barışın kardeşliğin pekiştiği bir bayramdır.yakacağımız bu ateşte bütün kötülükler kayıp olup gidecek, yerini sevgi kardeşlik hoşgörü alacaktır.”  
Daha sonra yedilevin  ve kırmızıya boyanmış yumurta vatandaşlara dağıtıldı. Vali Amir Çiçek, jandarma Alay komutanı Albay Mustafa Akış,Iğdır Üniversitesi rektörü Prof.Dr.İ.Hakkı Yılmaz Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Vali yardımcısı Türker Halim Çağatay, Hacı Uzkuç, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz ve vatandaşlar yumurta tokuşturdular. Ateşin üstünden atladılar. Örste Demir dövdüler. Daha sonra Nahcıvan dan gelen bir ekip Kosa Kosa oyununu sergilediler. Halkoyunları ekipleri gösterilerini sundular. Nevruz koşusun da dereceye girenlere Bölge yarışmasında Melekli Çok programlı lisesi halk oyunları ekibine ödülleri verildi.TRT canlı olarak nevruz kutlamalarını yayınladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.