Çocuk Şube Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Etkinlikleri Kapsamında Gezi

Tarih : 2011-03-23 / Kategori : Genel Haber

Çocuk Şube Müdürlüğü  18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Etkinlikleri Kapsamında Gezi

Çocuk Şube Müdürlüğü  18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Etkinlikleri  çerçevesinde Ejder Kervansarayı ve ermeni Soykırım Anıtı Müzesi bir gezi yapıldı. 

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verilri:”Çocuk Şube Müdürlüğü olarak suç önleme faaliyetlerimiz çerçevesinde yürütülen çalışmalarımız doğrultusunda, ilimiz merkezindeki risk gruplandırmasında öncelikli olan okullarımızdan belirlediğimiz öğrencilerimizle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Ejder Kervansarayı’na ve Ermeni Soykırım Anıtı Müzesine gezi düzenlenmiş, yapılan gezilerde farlı okullardan öğrenciler bir araya getirilmiş, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları sağlanmış, öğrencilere kardeşlik ve birliktelik duyguları vurgulanmıştır. İlimizdeki okullar bölgesindeki farklı okullardan belirlediğimiz öğrencilerle birlikte yapmış olduğumuz gezi 2 grupta yapılmış olup ilk grup ile yapılan gezi 18 Mart Cuma günü 13.30 da Ticaret Meslek Lisesinden 15 öğrenci, MEV Anadolu Lisesinden 15 öğrenci ve Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi’ inden 15 öğrenci olmak üzere toplam 45 öğrencinin katılımıyla yapılmış;  İkinci grup ile düzenlenen gezi ise 21 Mart Pazartesi günü 13.30 da Endüstri Meslek Lisesinden 15 öğrenci, Atatürk Lisesinden 15 öğrenci ve Iğdır Lisesinden 15 öğrenci olmak üzere toplam 45 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Yapılan gezilere okullarımızdan rehberlik ve tarih öğretmenleri eşlik etmiştir. Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi görevlileri öğrencilerimizi yapılan gezide yalnız bırakmamışlardır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce gezilerde arkeolog görevlendirilmiş, gidilen tarihi yerlerde arkeolog rehberliğinde öğrencilerimize Ejder Kervansaray’ı ve Ermeni Soykırım Anıtı Müzesi hakkında bilgiler verilmiştir.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gezilerimizde öğrencilerimize çeşitli ikramlar yapılmış birlikte fotoğraflar çekinilmiştir. Yapılan gezilerin ardından öğrencilerimizle İl Emniyet Müdürlüğümüz binasına gelinmiş burada öğrencilerle sohbet edilmiş, müdürlük binamız ve MOBESE Merkezi gezdirilerek öğrencilerimize polislik hakkında bilgiler verilmiştir. Öğrencilere polis olarak her zaman yanlarında olduğumuz vurgulanmış, yapılan gezilerimizde öğrenciler arasındaki dayanışmanın ve kardeşlik duygusunun arttırılması, polis halk ilişkilerinin güçlendirilmesi amaçlanmıştır.”denildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.