Nevruz Kutlamaları Çerçevesinde Muhteşem Bir Konser Düzenlendi

Tarih : 2011-03-23 / Kategori : Genel Haber

Nevruz Kutlamaları Çerçevesinde Muhteşem Bir Konser Düzenlendi

Türkiye Azerbaycan Derneği ve Türk Eğitim Sen Iğdır Şubesi tarafından Iğdır Kültür Sarayı'nda Nevruz Bayramı vesilesiyle bir Nevruz konseri düzenlendi. Konser öncesinde Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sinan Oğan bir konuşma yaptı.

Oğan konuşmasında şunları söyledi: Nevruz'un konusunda saatlerce konuşmak mümkündür. Ancak ben sizlere bugün Nevruz bayramını anlatmayacağım. Çünkü Türkiye’de ve dünyada Nevruz’u bütün gelenek ve görenekleri ile sizler yüzyıllardır evlerinizde kutluyorsunuz. Nevruz’u en iyi bilen, onu yaşatan sizlersiniz. Bu sebeple de sizlere Nevruzu anlatmayacağım. Ancak bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum. Bizler Iğdırlılar olarak Nevruzu hep evlerimizde kutlamışız. Oysa Nevruz’u meydanlarda bir festival gibi kutlamamız gerekir. Batılılar en küçük bir hadiseyi bile Festival haline dönüştürürken Türklüğün en büyük destanı olan Nevruz’u bir festival haline getiremememiz bir eksikliktir. Bizler eğer Nevruzu hak ettiği gibi kutlayamazsan bu takdirde bazı art niyetli çevreler birlik ve beraberlik günü olan Nevruz’u kendi siyasi ve bölücü hedeflerine alet etmek istemektedirler.
Sinan Oğan Nevruz’un birlik ve bütünlüğe vesile olduğunu belirterek, Iğdır’ın ve Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutladığını kaydetti.
Konuşmasında Iğdırlılara da seslenen Oğan, 'Sizlerden isteğim birlik ve beraberlik içinde olun. Iğdır'ın menfaati için bir araya gelin. Iğdır'da bugün küresel güçlerin gözü var. Birileri Erivan’dan Erbil'e bir yeşil hat çekmek istiyor. Iğdır ile Azerbaycan arasına bir kara kedi sokmak, Azerbaycan ve Türk dünyası ile Iğdır'ın bağlantısını kesmek istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyin. Dimdik ayakta durun. Birlik olun ki, Iğdır'a göz dikenler, Iğdır üzerinde planları olanlar başarıya ulaşmasınlar' diye konuştu.
Oğan'ın konuşmasının ardından Nahçivan Müzik Okulu sanatçılarından Arif Temirov ile Zamin Mehmetov Azeri Türküleri seslendirdiler.
Konseri coşkuyla izleyen ve zaman zaman da sanatçılara eşlik eden Iğdırlılar konseri düzenleyenlere teşekkür ettiler ve bu tür etkinliklerin devamını istedir.

 

Facebook Beğenenler

  1. serhat 2011-03-24 09:57:19

    eğer bu birlik konusu birilerinin kulağına ve vicdanına gitmiş ve bir kılıc misali işlemişse ne ala işlememişse gelecek günler için kanlı gözyaşımız akacaktır.NEVRUZ İLE İLGİLİ SÖZLERİNE AYNEN KATILIYORUM ARTIK IĞDIRIN İERİ GELENLERİNDEN BU YÖNDE SOMUT ADIM ATMALARINI BEKLİYORUZ.AYNI GİRİŞİMİ GÜZELİM KAYSIMIZ VE AL ELMAMIZ İÇİNDE YAPILMASINI ARZU EDERİM,NİTEKİM BU YÖNDE ATILMIŞ EKSİK VE YANIŞ ADIMLAR OLDUĞU BİR GERÇEK BU YANLIŞLARI DÜZELTEREK BU AMAÇLA IĞDIRLI ÇİFTÇİLERİMİZDEN VE MÜHENDİSLERİMİZDEN DE GEREKEN KATKIYI ALACAĞIMIZA EMİNİN,HALKIMIZDA GEREK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE ACIKTIR.gelenim en alıcı konuya,Sinan beyi tanımam,tv'lerde konuşmalarından ve basın acıklamalarından grdüğüm kadarıyla vatan perver olduğu acık,idealist,kültürlü,siyasi ve sosyal gelişmelere hakim bir insan portresi çiziyor en azından bunları görmezden gelsek bile siyasi kirliliği olmamış bir ığdırlı hemşerimiz.bu acıdan tabii bu özelliklerini yitirmeyecek şekilde siyasete girerse eminim ki aday adaylıktan sıyrılıp vekil olmaya en güçlü kişidir.VE HALKIMIZINDA BU TÜR VATANPERVER KİŞİLERE ÖZELLİKLE BU ZAMANDA ÇOK İHTİYAÇ DUYMAKTADIR

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.