Gözleri 7 Yıldır Görmeyen Yıldız Koduz Görmek İstiyor

Tarih : 2011-03-28 / Kategori : Genel Haber

Gözleri 7 Yıldır Görmeyen Yıldız Koduz Görmek İstiyor

Iğdır’ın 7 kasım mahallesinde oturan ve yedi yıldır görmeyen  Yıldız Koduz (28) isimli kadın gelişen teknoloji ile görmek istiyor.

8 yıl önce yakalandığı Behçet hastalığı sonucu gözleri kapanan Yıldız  Koduz 3 yıl öncesine kadar doktorlara gittiğini fakat gözlerinin görme şansının zayıf olduğunu belirterek doktorlarının kendisini evine gönderdiğini belirterek, “tv’lerden duyuyorum teknoloji, tıp gelişiyor beni bir kere daha devlet, hayırseverler muayene ettirsinler belki gözlerim açılır yıllardır görmediğim kızımı oğlumu annemi görebilirim. Bazen ışığı güneşi seziyorum. Bir umut olabilir hayırseverlerden yardım bekliyorum” dedi.
13 yaşındaki kızı Makbule ile 65 yaşındaki annesi Nebile’nin kendisine baktıklarını ihtiyaçlarını giderdiklerini söyleyen Yıldız, ”Kızımın da gözleri bozuk okuyamıyor. 13 numara gözlük kullanıyor. İleride benim durumuma düşebilir onunda şimdiden tedavi olması lazım bu konuda da hayırseverler yetkililer sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.
15 yıl önce Mehmet Öztürk ile evlendiğini bu evlilikten 2 çocuğu olduğunu, evliliğin 8. yılında yakalandığı Behçet hastalığı sonucu gözlerinin kapanmasıyla kocasının da kendisini terk ederek annesinin evine getirip bıraktığını ifade eden Yıldız Koduz, ”Kocam beni terk etti annemin evine sığındım Allah  devletten razı olsun bana yeşil kart verdi valilik evimi yaptırdı. Bize devlet bakıyor. Annem dul bir kadın gelir yok yaşayıp gidiyoruz. 3 yıl önce kocamdan boşandık beni terk ettikten sonra gidip evlendi 3 çocuğu var. Oğlum onun yanında kalıyor mahkeme kızı bana oğlumu da babasına verdi. İleride kızımın gözlerinin kapanmasından korkuyorum. Hayırsever insanlar bize sahip çıksınlar tedavi olalım. Artık annemde yaşlandı bana bakamıyor. Kızım bakmaya çalışıyor. Maddi olarak zordayız. 3 bin su 1500 TL de elektrik borcumuz var ne yapacağız bilmiyoruz” dedi.
İlköğretim 5. sınıfa giden Makbule de kendisine ve annesine bir yardım elinin uzanmasını bekliyor. Ne olur annem görsün. Babam annemi terk edip gitti. Onu affetmiyorum ve avukat olmak istiyorum. Gözlük olmayanda okuyamıyorum. Gözlerimin tedavi olması gerek doktora gittim bu gözlüğü verdi” dedi.
7 yıldır kızına baktığını ifade eden anne Nebile Koduz ise yaşlı gözlerle devlete dua ederek birileri yardım etsin kızımı tedavi ettirelim kızımın gözleri görsün ben artık yaşlandım bakamıyorum” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası