Vali Çiçek Kütüphane Haftasını Kutladı

Tarih : 2011-03-29 / Kategori : Genel Haber

Vali Çiçek Kütüphane Haftasını Kutladı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Kütüphane haftasında yaptığı konuşmada "Okumak güzeldir.

İnsanın Dostu kitaptı. Okuma, kişinin kendine güvenini, toplumda saygı ve sevgiye dayalı ilişkilerin geliştirilmesini, mantıklı ve akılcı düşünceyi, çevreye karşı duyarlılığı, doğru karar vermeyi sağlar" dedi.
Çiçek, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kültür sarayında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bu yıl 47. yıldönümü kutlanan Kütüphane Haftası‘nın, okumanın toplum hayatındaki yeri ve toplumun kültür seviyesini artırma görevini üstlenmesi bakımından oldukça önemli olduğunu belirtti.
Büyükler olarak  “Çocuklarımıza ilk aşılamamız gereken olumlu davranışların başında kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı gelmelidir" diyen Çiçek, "Ağaç yaşken eğilir, özdeyişini bu açıdan düşündüğümüzde ne kadar doğru bir tespit olduğu açıktır.“ dedi.
Kültür ve Turizm il Müdürü Necmettin Kurt’ta, “Her yıl olduğu gibi bu yılda kütüphane haftamızı kutluyoruz. Okumak bir toplumun gelişmesini artırır. Bunun için kitap okumayı artırmalıyız. Yemek içmeye nasıl ihtiyaç duyuyorsak kitap okumaya da o kadar ihtiyaç duymalıyız. Bilgi kaynağının belirlenmesi, kazanılması, korunması ve geleceğe taşınması kütüphanelerin başlıca görevlerindendir. Ülkemizin, diğer ülkelerden kalkınma ve gelişme yolunda geri kalmaması, toplum olarak her kesimin okuma ve kütüphaneleri kullanma alışkanlığı kazanması, araştıran, sürekli olarak kendini geliştiren bireyler olarak yetişmesine bağlıdır." dedi.
Kütüphane Müdürü Nilüfer Tokmak’ta  Iğdır halk kütüphanesinden her kesimden öğrencilerin faydalandığını, en çokta ilköğretim okulu öğrencilerinin faydalandığını belirtti.
Daha sonra Vali Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek tarafından En çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.
Kütüphane Haftasına, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Defterdar Mehmet Durusoy, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy,  Kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası