‘Ahıskalı Çocuklar Gülüyor’ Projesi

Tarih : 2011-03-29 / Kategori : Genel Haber

‘Ahıskalı Çocuklar Gülüyor’ Projesi

Iğdır'da Ahıska Türklerinin Yaşadığı Konutlardaki Çocukların Park İhtiyacının Karşılanması Amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi Kapsamında 'Ahıskalı Çocuklar Gülüyor' Projesi yapıldı.

Iğdır'da Ahıska Türklerinin yaşadığı konutlardaki çocukların park ihtiyacının karşılanması amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında 'Ahıskalı Çocuklar Gülüyor' projesi yapıldı.
Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen SODES projesiyle Ahıskalı minikler oyun alanlarına kavuştu.
Iğdır Valiliğinin koordinasyonuyla yürütülen projeyle Konaklı mahallesinde bulunan Ahıska Türkleri konutlarının bahçesine çeşitli Oyun aletleri, kaydırak ve salıncaklar yerleştirildi.
İlk etapta Ahıska konutlarının bahçe kısmına Oyun alanı kurduklarını belirten Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Balabey, daha sonra da çocukların daha fazla kitap okuması için projeler yürüteceklerini ifade etti.
1993 yılında, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden göç ederek buraya yerleştiklerini ve 18 yıldır burada yaşadıklarını anlatan Balabey, o zamandan bu yana çocuklar için bir Oyun alanının olmadığını söyledi.
Balabey, “SODES  projesi kapsamında bir proje hazırladık, kabul edildi. İlk etapta çocuk parkı yapıp çeşitli Oyuncaklar yerleştirdik. Çocuklar burada oynuyor. Proje ile çocuklara kitap okumayı da sevdireceğiz” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. serhat 2011-03-29 10:40:28

    bizim ülkemiz hakikaten gariplikler ülkesi,BAZEN İNSANIN ÖFKELENMEKTEN ZİNCİRLERİNİ KIRMA NOKTASINA GELİNCE CARESİZLİKTEN GÜLESİ AĞLAYASI GELİYOR.Alaska türkleri ,kırgızlar,türkmenler,uygurlar vs.bizim kardeşlerimiz onlar bu topak bir bütün olduğu sürece onlarada vatandır AMA bu cennet vatana yeri zamanı geldiğinde corabını,mintanını,iç camaşırını,silahını topunu tüfeğini ve yüreğiyle beraber emeğini ve kanını vermiş NİCE TÜRK EVLADININ ÇOCUKLARINI TANIYORUM Kİ ONLARA BIRAKIN İLGİYİ ALAKAYI HAFIZALARDAKİ HATIR YERİ NERELERDEDİR ACABA SİZE SORARIM ?şimdi bazılarına fors atmak niyetinde olanların nüfüs cuzdanında acaba ne vatandaşıdır diye sormak isterim.bunlar iyi çocuklarda bizim kiler afedersiniz sokak çocuğumu?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası