Iğdırda Mangala Turnuvası

Tarih : 2011-03-30 / Kategori : Genel Haber

Iğdırda Mangala Turnuvası

Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Iğdır Gençlik Merkezinin 2011 yılı faaliyet programda yer alan ve bu yıl ikincisi düzenlenen zekâ ve strateji oyunu Mangala turnuvası Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezi çalışma salonunda düzenlendi. 

Geçmişi çok eskiye dayanan ve günümüzde canlandırılmaya çalışılan Türk zekâ ve strateji oyunu Iğdır Gençlik Merkezimizde açılan kurslarla gençlerimize ve çocuklarımıza öğretilmektedir. 11-15 yaş arası gençlik merkezi üyeleri arasında düzenlenen turnuva sonucunda 17-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya ilinde düzenlenecek olan Türkiye finalinde ilimizi temsil edecek gencimiz turnuvada bir çok rakibini geride bırakarak açık ara birinci olan 11 yaşındaki Furkan ERGÜN  oldu, aynı turnuvada Furkan HANBABA 2., Ömer Faruk ÇAKIR ise 3. oldu.  Turnuvada dereceye giren diğer iki gencimizle birlikte İl Müdürü Mehmet Metin ÖZEN’i ziyarete gelerek madalyalarını il müdürünün elinden alan gençlerimize İl Müdürü başarı dileyerek tebrik etti. Ayrıca bu hafta Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen kütüphane haftası etkinliklerinde Gençlik Merkezi üyesi gençlerimiz Gitar, Bağlama eşliğinde Türkü ve şiir okuyarak etkinliklere katıldılar.
BİLECİK-ÇANAKKALE GEZİSİ
Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığının faaliyet programında yer alan ve Iğdır gençlik ve spor il müdürlüğümüze bağlı Gençlik merkezimizce düzenlenen 15-17 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek  Bilecik-Çanakkale Gezisi için başvurular  başlamıştır. Gezinin amacı gençlerin vatan sevgisini pekiştirmek, tarih ve kültürümüz ile ilgili bilgileri tazelemek, kuruluş ve kurtuluş destanları tarihini yeniden ve yerinde yaşatarak öğretmektir. Bilecik- Çanakkale Gezisi’ne, daha önce bu tür bir etkinliğe katılmamış, 15-18 yaş grubuna dahil, imkanı kısıtlı gençlerin katılımı sağlanmaktadır. Her sene 81 ilin Gençlik Merkezi bu programa katılmaktadır. Faaliyet kapsamında ilimizden giden  gençlerimiz  aşağıdaki yerler gezme imkanı bulacaklardır.
1) Bilecik Müzesi
2) Bilecik Şeyh Edebali Türbesi,
3) Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi,
4) Söğüt Türk Büyükleri Anıtı,
5) Bozüyük Metristepe Anıtı,
6) Bozüyük İnönü Şehitliği,
7) Pazaryeri Kınık Köyü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.